Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 6 iunie 2023

Angajatii spitalelor- la un pas de greva generala

greva in spitale

greva in spitale

Salariile mult prea mici, conditiile de munca si faptul ca vocea lor nu este auzita de ministrul de resort- acestea sunt principalele revendicari ale angajatilor din sistemul sanitar care i-au impins la greva de avertisment.

 

La primele ore ale diminetii de ieri, personalul unitatilor sanitare din judet au intrat in greva. Timp de doua ore, activitatea a fost intrerupta. Cu colac si lumanare, pentru a simboliza ca sanatatea nu a murit, protestatarii au cerut demisia ministrului Eugen Nicolaescu.

Reprezentantii sindicatului Sanitas au precizat ca, in cele doua ore de protest, o treime din personal a ramas pe sectii pentru ca continuitatea actului medical. „A fost o greva de avertisment, iar daca vocea noastra nu se va face auzita, vom ajunge la greva generala. In aceste zile, liderii de la centru se vor intalni cu ministrul sanatatii. Sa speram ca o sa plece urechea la revendicarile personalului din sistemul sanitar. In caz contrar, din 28 noiembrie, toate unitatile sanitare vor intra in greva generala pe perioada nedeterminata”, a declarat Mircea Ciocan, presedinte Sanitas Maramures.

Lăsaţi un răspuns