Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Deconcentratele incing spiritele in PNL

Pentru a pune capat disputelor, Ovidiu Nemes a reprogramat sedinta

Cristian Niculescu Tagarlas

Cristian Niculescu Tagarlas

Criterii de competenta – despre asta vorbeste Cristian Niculescu Tagarlas, purtatorul de cuvant al PNL Maramures, cand vine vorba despre principalele motive care stau la baza schimbarilor in serviciile deconcentrate. Acest lucru nu este valabil si in cazul schimbarilor de la societatea Electrica SA Maramures.

 

Pentru schimbarea din functie a lui Doru Lese, directorul acestei societati, nu a tinut nimeni seama de criteriile de performanta. Propunerea pentru schimbarea directorului, s-a facut intr-un cerc restrans, fara consultarea Biroului Permanent Teritorial (BPT) al PNL, iar decizia a fost pusa pe seama unor „rafuieli” intre Tagarlas si Lese.

 

Biroul Permanent Teritorial al PNL Maramures s-a intrunit la sfarsitul saptamanii trecute prilej cu care s-au dezbatut aspecte legate de organizarea interna. Pe final de sedinta, s-au luat in discutie aspecte ce tin de schimbarile de directori a serviciilor deconcentrate. Spiritele s-au incins dupa ce membrii BPT au cerut lamuriri privind propunerea de schimbare din functie a lui Doru Lese, propunere care s-a facut fara consultarea forului de conducere.

„A fost o situatie destul de ternsionata, de aceea am decis sa nu prelungim prea mult discutiile. Am reprogramat intalnirea pentru marti, 10 decembrie. Am optat pentru acest termen pentru ca am vrut sa verific daca exista vreun document care sa certifice faptul ca postul de director de la Electrica revine Partidului Conservator, asa cum au invocat unii la acea sedinta”, a declarat Ovidiu Nemes, presedinte interimar PNL Maramures. Acesta a precizat ca, la nivel de Maramures, protocolul incheiat intre partidele partenere in Uniunea Social-Liberala prevede ca postul de director al societatii Electrica revine PNL, insa au existat si voci care au spus ca postul a fost negociat la nivel central si revine Partidului Conservator (PC).

„Dupa sedinta de vineri (n.red. 6 decembrie), am cerut informatii si nimeni nu-mi confirma ca postul revine PC”, a subliniat Nemes. Cele spuse de Nemes sunt sustinute si de Cornelia Negrut, deputat PC si reprezentant in conducerea centrala a partidului, dar si de presedintele organizatiei judetene a PC, Zamfir Ciceu. „S-a vorbit la un moment dat despre faptul ca postul a fost negociat la nivel central si ca ar fi al PC, dar eu nu am semnat nimic in acest sens si nici nu am mai auzit nimic pana acum despre acest lucru. Fara un document in acest sens, ramane valabil protocolul semnat in Maramures prin care postul revine PNL”, a declarat Cornelia Negrut. De asemenea Zamfir Ciceu spune ca a cerut lamurir la centru, a vorbit cu reprezentantii din forul national de conducere si cu un secretar de stat din Partidul Conservator, insa nu i-a confirmat nimeni ca postul revine PC si nici nu i s-a transmis vreo adresa in acest sens, prin urmare functia ramane la PNL.

Lăsaţi un răspuns