Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Reuniune pe teme oncologice, organizata de femeile liberale

consultatieOrganizatia Femeilor Liberale (OFL) Baia Mare organizeaza o reuniune pe teme oncologice. Este vorba despre o conferinta privind prevenirea aparitiei cancerului de col uterin si a cancerului de san. Aceasta are loc luni, 2 decembrie, de la ora 17.00, la Biblioteca Judetena „Petre Dulfu” Baia Mare.

 

Mihaela Campan, presedinte OFL Baia Mare, a precizat ca tema conferintei este aceea de constientizare de catre doamnele si domnisoarele din municipiu a importantei programelor de screening pentru cancerul de san sau de col uterin. Nu este pentru prima data cand OFL organizeaza astfel de actiuni. „Grija pentru sanatatea familiilor din Romania este un obiectiv asumat in urma cu doi ani de OFL si s-a concretizat prin actiunile demarate in cadrul campaniei „PNL are grija de sanatatea ta”.

Prin acest program s-au demarat actiuni de masurare gratuita a glicemiei si tensiunii arteriale, o actiune de strangere de semnaturi pentru depunerea unui proiect de lege privind preventia in sanatate, respectand principiul ca este mai bine sa previi decat sa vindeci, iar acum aceasta reuniune privind bolile oncologice. Suntem de parere ca o investitie in masuri de preventie si analiza ce duc la depistarea bolilor in faza incipienta care nu lasa sa se declanseze diverse maladii reprezinta un castig pentru economia unei tari prin anii de viata sanatosi, scaderea majora a cheltuielilor pentru spitalizare si tratament etc”, a declarat Campan. Presedintele OFL a subliniat ca in cadrul conferintei se vor dezbate teme legate de cresterea gradului de constientizare privind rolul programelor de screening, dar si educarea populatiei in spiritul unei conduite preventive, cat si cresterea nivelului de informare in ceea ce priveste bolile oncologice. La acesta conferinta vor participa medici specialisti implicati in implementarea programelor de screening si responsabili ai sanatatii publice, iar la final fiecarte participant va primi in dar „Bratara respectului” promovata in Campania impotriva cancerului, de catre o recunoscuta firma de produse cosmetice.

Lăsaţi un răspuns