Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 16 aprilie 2024

Senatorul Bota cere Ministerului Culturii banii promisi pentru restaurarea Monumentului de la Moisei

Monument Moisei

Monument Moisei

Sorin Bota, senator PSD de Maramures, a readus in atentia reprezentantilor Ministerului Culturii subiectul legat de restaurarea monumentului de la Moisei.

„Inaugurarea acestui monument a avut loc, insa au ramas restante din partea ministerului. Tot efortul financiar in vederea finalizarii restaurarii acestui monument a fost facut, in acest an, de catre Primaria Moisei. Stiu ca ministerul a promis ca va incerca sa aloce suma, ridicola-daca o pot numi asa, de 100 mii lei, suma care inca nu a fost alocata. Sper sa obtin promisiunea ca solutia va veni macar la inchiderea bugetului din acest an, mai ales ca autoritatile locale au facut anticipat ceea ce alte comunitati incearca sa faca de la anul”, a declarat senatorul.

 

Ansamblul monumental de la Moisei a fost realizat de sculptorul Vida Gheza in memoria victimelor „Masacrului de la Moisei” din 14 octombrie 1944 de catre unitati militare maghiare aflate in retragere din Transilvania de Nord. Monumentul a fost restaurat de curand prin grija administratiei locale.

Lăsaţi un răspuns