Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Autogara Imperativ – un mister pentru consilierii judeteni si reprezentantii Urbis

autogara

autogara

Proiect de hotarare aprobat de Consiliul Judetean (CJ) Maramures „in necunostinta de cauza”. Asta se poate spune dupa aprobarea unei hotarari privind emiterea avizului in vederea eliberarii licentelor de traseu de catre Asociatia Intercomunitara Zona Metropolitana Baia Mare.

Hotararea face referire la transportul public de persoane, prin curse regulate, care se desfasoara pe raza de competenta a unitatilor administrativ-teritoriale, membre ale asociatiei de dezvoltare intercomunitara. Conform datelor prinse in proiect, majoritatea traseelor prinse in hotar]re trec prin Autogara Imperativ SA.

Cu toate ca hotararea a fost votata in unanimitate in plenul CJ, pentru majoritatea consilierilor judeteni Autogara Imperativ SA este o necunoscuta. Nimeni nu stie unde este amplasat acest punct din traseele pentru transport public, daca este in Baia Mare sau o alta localitate, etc. Nici reprezentantii  Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana Baia Mare nu stiu nimic despre aceasta autogara. Mai mult, reprezentantii societatii Urbis care se ocupa cu transportul in comun ridica din umeri cand intrebi despre aceasta autogara, desi cursele lor opereaza pe traseele prinse in hotarare.

Pentru a elucida misterul, Ion Pop, managerul societatii Urbis, a cerut informatii colaboratorilor sai, de la asociatia de dezvoltare intercomunitara, dar nu a gasit raspunsul. Chiar Florin Onea, care are vechime de c]tiva ani in cadrul societatii  Urbis, si care a detinut chiar functia de director interimar, recunoaste ca nu-i spune nimic numele de „Imperativ” al autogarii la care face referire hotararea. „Eu stiu de o singura autogara in Baia Mare, cea care a apartinut societatii Azur, dar care din cauza unor probleme pe care societatea le-a avut, a ajuns in proprietatea unei unitati bancare”, a declarat Onea.

 

Dumitru Dumuta, secretarul CJ Maramures, a reusit sa elucideze misterul. „Mi-e proaspata informatia pentru ca, acum cateva zile, a trecut prin mana mea un document pe care figura Autogara Imperativ SA. Am intrebat si eu si asa am aflat ca sub denumirea de Imperativ SA apare o societate care a preluat in administrare fosta autogara Azur”, a declarat Dumuta.

Lăsaţi un răspuns