Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

Redeschiderea expoatarilor miniere- prioritate pentru prefectul Rohian

anton rohian

anton rohian

Situatia economica a judetului si lipsa locurilor de munca dau bataie de cap reprezentantilor judetului. Anton Rohian, prefectul judetului, este de parere ca situatia economica a judetului s-ar putea imbunatati prin redeschiderea unitatilor miniere.

“Pâna in urma cu câtiva ani, Maramuresul era un judet cu industrie miniera. Având in vedere acest lucru, dar si starea economica si sociala a judetului am solicitat câteva informatii si o analiza a situatiei judetului. Din datele pe care le-am analizat reiese ca este oportuna reluarea activitatii miniere pentru o parte dintre exploatarile miniere care au functionat in acest judet. Am incercat sa impulsionam acest lucru in 2013, insa nu am reusit sa ne facem intelesi”, a declarat Anton Rohian, prefectul judetului.

Reprezentantul guvernului in teritoriu sustine ca aspecte ce tin de redeschiderea mineritului in Maramures figureaza pe lista prioritatilor pe acest an. “Daca in 2013 nu am reusit sa avem un dialog care sa se finalizeze cu reluarea activitatii miniere, discutiile vor fi reluate in acest an. Avem in avantaj noua lege a minertitului, dar avem si sprijin de la ministerele de resort”, a declarat prefectul.

Lăsaţi un răspuns