Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Schimb de terenuri intre Primaria Baia Mare si un consilier local

Dumitru Matei

Dumitru Matei

Consiliul Local Baia Mare a avizat efectuarea unui schimb de terenuri intre primarie si o societate, la carma careia se afla un consilier local, fost viceprimar al municipiului. Este vorba despre societatea SC Ramira SA , condusa de omul de afaceri Dumitru Matei. Acesta esteseful PSD Baia Mare si a fost viceprimar al municipiului resedinta de judet pana in urma cu un an cand a renuntat la functia administrativa, dupa ce a finalizat o tranzactie economica.

 

Acesta a vandut pachetul majoritar al firmei Ramira, controlata de Izoterom, catre firma ceha Chropynska Strojirna. Matei a ramas la conducerea unitatii insa, pe linie de administratie locala a fost nevoit sa faca un pas in spate, adica sa renunte la functia de viceprimarsi a ramas doar consilier local.

 

Pe borderoul sedintei Consiliului Local Baia Mare, din data de 30 decembrie 2013, a fost introdus un proiect de hotarare care vizeaza aprobarea unor rapoarte necesare tranzactiei. Astfel, s-a aprobat intocmirea unor rapoarte de expertiza tehnica de evaluare in vederea unui schimb de terenuri intre cele doua parti. Conform proiectului, rapoartele de expertiza tehnica se vor face pe cheltuiala primariei. Hotararea face referire la o suprafata de 301 metri patrati, teren ce se afla in proprietatea privata a municipiului si care este amplasat pe platforma industriala din zona societatii Ramira. Terenul este utilizat ca parcare pentru societate.

Conform proiectului, in schimbul celor 301 mp de la Ramira, societatea ofera o alee. Este vorba de o bucata de teren de pe strada Gheorghe Marinescu din Baia Mare, intre gardul Clublului Sportiv Scolar (CSS 2) si un bloc de locuinte in care a functionat un Atelier-scoala. Terenul oferit la schimb este utilizat ca aleee pentru blocul de locuinte si CSS 2. Conform proiectului, contravaloarea rapoartelor de expertiza tehnica pentru terenurile care fac obiectul schimbului de terenuri, precum si suma pentru taxele ocazionate de incheierea contractelor de schimb, urmeaza sa fie recuperate de la societate. Consilierii din comisiile de specialitate au dat avize favorabile pentru efectuarea tranzactiei.

Lăsaţi un răspuns