Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 16 aprilie 2024

Dispute intre alesii din Borsa pentru o troita

Dispute intre alesii locali din orasul Borsa. Totul pentru o troita care a fost amplasata langa un imobil in care locuieste Nutu Fonta, deputat in Colegiul electoral nr. 5. Deputatul se plange ca a fost tinta atacurilor primarului Tony Mihali, care a inteles ca troita reprezinta un loc de inchinaciune si, dupa ridicarea acesteia, borsenii se vor inchina in fata casei parlamentarului.

Tensiunile de la Borsa l-au determinat pe deputatul Fonta sa formuleze cateva precizari. “Referitor la atacurile repetate lansate la adresa mea pe o retea de socializare de primarul orasului Borsa, doresc sa fac unele precizari necesare. In primul rand, potrivit Dictionarului Explicativ al Limbii Romane, troita se defineste ca fiind cruce mare de lemn sau de piatra (impodobita cu picturi, sculpturi, inscriptii si uneori incadrata de o mica constructie), asezata la raspantii, pe langa fantani, sau in locuri legate de un eveniment. Probabil ca edilul din Borsa nu are pregatirea necesara si nici capacitatea adecvata de a intelege semnificatia corecta a cuvantului troita. Borsenii stiu ca am ridicat aceasta troita nu pentru a mi se inchina cineva, ci exclusiv in memoria celor opt accidente mortale petrecute in zona in ultimii ani. A fost un gest simplu, de aducere aminte si de respect pentru victimele respective, mai ales ca nu toate proveneau din Borsa. Daca primarul atat a inteles, ca oamenii trebuie sa se inchine in fata casei mele, il las sa ramana la acest stadiu de gandire neterminata”, a precizat Fonta.

Deputatul vrea normalitate

Parlamentarul a mai aratat ca nu are niciun amestec in razboiul dintre primarul si viceprimarul din Borsa. “Mi-am exprimat, in repetate randuri disponibilitatea de a-i ajuta pe primar si pe viceprimar in proiectele importante pentru comunitate. Sper din suflet ca bunul Dumnezeu sa le lumineze amandurora mintile si sa le dea gandul bun de impacare, in asa fel incat sa isi duca mandatele la capat si sa faca lucrurile pe care le-au promis borsenilor”, a subliniat deputatul. In ceea ce priveste proiectele de viitor ale parlamentarului, acesta a punctat ca singurul aspect care il intereseaza in mod direct este sa isi duca mandatul de deputat la bun sfarsit, dar recunoaste ca isi doreste ca situatia din Borsa sa intre in normalitate. “Vreau sa finalizez acest mandat cu onoare si demnitate si sa reusesc sa fac cat mai multe fapte bune pentru borsenii care m-au votat, evident in spiritul si litera legii si a statutului functiei de parlamentar. De altfel, reamintesc borsenilor ca nu am uzitat niciun moment de prerogativele conferite de statutul de deputat pentru a atrage atentia anumitor organisme de ancheta in legatura cu posibile ilegalitati care mi-au fost aduse la cunostinta. De asemenea, vreau sa subliniez ca lucrurile ar fi bine sa intre in normalitate, deoarece, in caz contrar, voi proceda in consecinta, conform legilor in vigoare”, a declarat Fonta.

 

Lăsaţi un răspuns