Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Ziua Unirii Principatelor Romane va fi marcata la Palatul Administrativ

unirea principatelor

unirea principatelor

Ziua Unirii Principatelor Romane este sarbatorita in fiecare an, in 24 ianuarie, de catre autoritatile judetului. Manifestarile din acest an se vor desfasura vineri, la Palatul Administrativ din Baia Mare.

Cu prilejul Unirii Principatelor Romane, la sfarsitul acestei saptamani, in holul Palatului Administrativ va fi  realizata o expozitie cu tema „Unirea Principatelor Romane”. Palatul Administrativ va gazdui si o manifestare prin care reprezentantii administratiei locale si judetene vor marca aceasta zi. Startul manifestarilor se va da vineri, incepand cu ora 11.00, cu intonarea Imnului National al Romaniei, dupa care, in prezenta oficialitatilor locale si judetene, directorul Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie Maramures va vorbi despre insemnatatea istorica a zilei de 24 ianuarie.

Actiunile vor continua cu un programul cultural artistic, acesta fiind sustinut de Fanfara Municipala „Millenium Band”, Corul Barbatesc din Finteusu Mare, Grupul „Dantausii din Grosi”, dar si coconii din Budesti  si elevi ai Scolii Populare de Arte „Liviu Borlan” din Baia Mare. De asemenea, actorul Claudiu Pintican, directorul Teatrului Municipal Baia Mare, va sustine un program alaturi de elevi ai  Colegiului National „Gheorghe Sincai” din Baia Mare. Manifestarea se va incheia cu prinderea participantilor in traditionala Hora a Unirii.

 

Lăsaţi un răspuns