Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Propunere: Masinile administratiei judetene dotate cu GPS

cj maramures

cj maramures

Masinile din parcul auto al administratiei judetene, dar si cele ale serviciile din subordinea Consiliului Judetean (CJ) Maramures, ar putea fi dotate cu sistem de monitorizare auto GPS. Propunerea a venit din partea unui consilier judetean.

Florian Gui, consilier judetean PDL, a subliniat la sedinta ordinara de la sfarsitul lunii ianuarie, ca montarea sistemelor GPS ar fi utile pentru a se face economie la carburantul auto. Acesta a aratat ca investitia este nesemnificativa, in comparatie cu economia care s-ar face la buget.

„Cer sprijin pentru a fi ajutat in  elaborarea unui proiect. Daca se poate, sa desemnati o persoana care sa ma ajute la intocmirea unui proiect, in baza caruia s-ar putea face o economie de cel putin 30% la carburanti. Multe institutii au pe masini sisteme de urmarirea prin GPS. Ar fi bine ca astfel de sisteme sa aiba si masinile de la Consiliul Judetean si chiar utilajele de la societatea de drumuri. Ar fi bine sa stim pe unde umbla cu masina, sa nu spuna soferii ca sunt la Ulmeni, iar ei sa fie la Barsana”, a declarat consilierul Gui. Acesta a subliniat ca, pentru montarea unui astfel de sistem de monitorizare, e nevoie de 7 euro/ luna. Reprezentantii administratiei judetene i-au recomandat consilierului sa se adreseze sefului serviciului de transport din cadrul Consiliului Judetean.

 

Lăsaţi un răspuns