Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Dolha l-a facut “varza” pe ministrul delegat propus pentru romanii de pretutindeni

Mircea Dolha, deputat PNL de Maramures, i-a spus ieri ministrului delegat propus pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, in cadrul audierilor, ca este „varza de Bruxelles” si l-a sfatuit sa se inchida cu consilierii intr-un birou 24 de ore, pentru a se pune la curent cu ce reprezinta acest departament.

Mircea Dolha

Mircea Dolha

In timpul audierii in comisii, Bogdan Stanoevici a fost intrebat cum anume isi propune sa ii sustina pe românii aflati in afara granitelor tarii, care pleaca la munca, si daca sunt sanse pentru organizarea Congresului pentru românii de pretutindeni in 2014. „Pentru mine este o prioritate absoluta punerea pe picioare a acestui congres al românilor de pretutindeni, este foarte important, sigur ca nu il putem face singuri, structura noastra este mica, in cadrul unui mare minister. Evident, probleme financiare nu sunt de neglijat. Noi nu putem decât sa ajutam prin contactele cu românii din afara si ei sa isi aleaga reprezentantii care sa participe la acest congres”, a raspuns Stanoevici.

 Dolha, vicepresedinte al Comisiei pentru comunitatile de români din afara granitelor, l-a intrerupt pe candidatul la postul de ministru delegat spunand: „Chiar daca mie imi place multiculturalismul european, pentru ca suntem in clubul acesta de elita al Uniunii Europene, va pot spune, fiindca dumneavoastra ati folosit metafore, parabole chiar in ceea ce ati explicat pâna acum, ca sunteti varza de Bruxelles. Sunteti pe lânga subiect, total!”, a spus deputatul PNL. El i-a atras atentia lui Stanoevici ca nu stie cine organizeaza Congresul românilor de pretutindeni. „Nu dumneavoastra sunteti organizator, ci noi, Parlamentul, noi suntem cei care avem buget si noi trebuie sa il organizam, insa in colaborare cu dumneavoastra”, a spus Dolha.

„Domnule ministru, sunt convins ca aveti aici niste consilieri extrem de pregatiti, va rog, va inchideti cu ei 24 de ore si sunt convins ca veti invata multe lucruri. Nu este o problema a nu sti, problema este când dati aparenta unui rol, ca stiti, si de fapt sunteti pe lânga subiect”, a mai comentat deputatul PNL.

Interventia lui Dolha- sut in fund

„Se spune ca orice sut este un pas inainte. Ma bucur foarte mult de sutul pe care l-am primit, pentru ca, intr-adevar, in afara de intrarea in politica, imi permite sa inteleg mai repede, si am inteles ca nu am fost suficient de clar”, a raspuns Stanoevici. ~ntrebat de membrii comisiei ce l-a impins spre politica, Stanoevici a raspuns< „Eu incerc sa nu consider ca intru in politica, ci pur si simplu incerc sa consider ca nu fac decât sa continui ce am facut ca actor, si anume, intr-un fel sau altul, acum ar fi in altul, sa ma pun in folosul celor pe care ii reprezint, in cazul acesta al românilor de pretutindeni si sa incerc sa utilizez ceea ce am invaţat si mi s-a intâmplat pentru a intelege mai bine ce isi doresc”.

La intrebarea de la finalul audierii, legata de ce il recomanda pentru postul de ministru delegat al românilor de pretutindeni, Stanoevici a raspuns: „Talentul si istoria”.

Bogdan Stanoevici, propus ca ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, a primit marti aviz favorabil din partea Comisiei pentru comunitatile de români din afara granitelor a Camerei Deputatilor si celei pentru românii de pretutindeni din Senat.

Comisiile de specialitate din Parlament au avizat aceasta propunere cu 13 voturi „pentru” si 6 „impotriva”.

Lăsaţi un răspuns