Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Tensiuni la Sapanta dupa condamnarea primarului

Situatie tensionata la Sapanta dupa ce Gheorghe Stan, primarul comunei a primit o sentinta de condamnare cu suspendare pentru infractiuni la regimul rutier. Unii organizeaza proteste pentru a cere ca primarul sa ramana in primarie, altii ii cer alesului sa plece, secretarul comunei spune ca nu are acces la corespondenta institutiei, dar primarul neaga. Cu toate acestea, Anton Rohian, prefectul judetului, spune ca va aplica legea privind statutul alesilor locali.

Sentinta prin care a fost condamnat Gheorghe Stan, primarul comunei Sapanta, a fost data la finalul lunii ianuarie, dar, la Institutia Prefectului a fost inregistrat doar ieri Referatul secretarului primariei. Referatul este actul care va sta la baza emiterii Ordinului prefectului privind constatarea incetarii de drept  a mandatului de primar. Institutia Prefectului a aratat ca anexat Referatului, s-au depus xerocopii dupa solutiile publicate pe portalul instantelor de judecata, secretarul comunei Orzan Robert, mentionand ca nu a intrat in posesia celor doua hotarari judecatoresti deoarece< „Aceste acte nu mi-au parvenit pana in prezent, deoarece domnul primar Stan Gheorghe a dat dispozitii verbale factorilor din cadrul Postei Romane din comuna Sapanta, ca secretarul comunei sa nu aiba dreptul de a ridica corespondenta, desemnand in acest sens pe contabila din cadrul UAT Sapanta.”

100 de oameni au protestat in primarie

Institutia Prefectului detine cele doua hotarari judecatoresti, acestea fiind comunicate de catre Judecatoria Turda si Curtea de Apel Cluj. De asemenea, tot ieri, primarul comunei Sapanta a avut o intrevedere cu prefectul judetului, Anton Rohian, in care a tinut sa precizeze, ca nu a facut nicio presiune asupra secretarului comunei in vederea tergiversarii emiterii Referatului.

Tot ieri, la sediul primariei din Sapanta s-au adunat peste 100 de cetateni care si-au exprimat nemultumirea fata de activitatea desfasurata de secretarul comunei, cerandu-le angajatilor primariei sa paraseasca sediul, conform spuselor viceprimarului comunei Gheorghe Pop. Institutia Prefectului a aratat ca organele abilitate urmeaza sa cerceteze situatia creata la Sapanta.

Lăsaţi un răspuns