Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 16 aprilie 2024

Incendiu cu 14 victime la societatea „Taparo”

Incendiu de proporţii şi victime din rândul angajaţilor. Echipele de intervenţie s-au mobilizat şi au declanşat Planul Roşu de intervenţie.

incendiuTotul face parte dintr-un exerciţiu al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) la societatea Taparo din Târgu Lăpuş. Astăzi, 29 martie, cu începere de la ora 12.00, ISU Maramureș va organiza un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, cu declanșarea Planului Roșu de intervenție, în localitatea Târgu Lăpuș. Se va simula un incendiu la o hală a unei societăți comerciale în urma căruia rezultă 14 victime. „În cadrul acestui exercițiu, pe lângă forțele I.S.U. Maramureș, vor participa și echipaje ale I.P.J. Maramureș, S.A.J. Maramureș, I.J.J. Maramureș și voluntari ai Serviciului de Ajutor Maltez în România, sucursala Baia Mare.

Obiectivele generale ale exercițiului sunt:

– verificarea viabilităţii Planului Roşu de intervenţie şi stabilirea unei concepţii de acţiune viabile a forţelor de intervenţie şi măsurilor ce se impun în vederea restabilirii stării de normalitate;

antrenarea forţelor participante în vederea reducerii timpilor operativi de intervenţie şi derularea operaţiunilor în condiţii de siguranţă pentru evitarea riscului de accidente în rândul personalului de intervenţie;

– coordonarea unitară a structurilor cu atribuţii de intervenţie în cazul producerii unor accidente colective, cu manifestări deosebit de rapide şi efecte limitate în timp, având ca rezultat victime multiple sau având potenţialul de a produce victime multiple.

– stabilirea resurselor umane necesare desfăşurării acţiunilor de răspuns şi asigurarea logistică a intervenţiei;

 – verificarea modului de cooperare între structurile de intervenţie la producerea unor  astfel de situaţii de urgenţă;

verificarea fluxului informațional și activitatea de dispecerizare”, arată ISU într-un comunicat.

 

 

 

 

Lăsaţi un răspuns