Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Maramureşeanca Ioana Pop Cazacu şi Andreea Marin apără drepturile femeilor de la tribuna ONU

Combaterea violenţei domestice şi drepturile femeilor sunt doar o parte dintre temele dezbătute, în aceste zile, la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), eveniment la care şi România şi-a trimis reprezentanţi. Delegaţia din ţara noastră a fost condusă de maramureşeanca Ioana Pop Cazacu, secretar de stat în Ministerul Muncii. Din delegaţie a făcut parte şi Andreea Marin.
În perioada 15-21 martie, la New York, se desfăşoară cea de-a 60-a reuniune a Comisiei pentru statutul femeii din cadrul Organizaţiei

Naţiunilor Unite. Tema dezbaterilor din acest an a fost denumită: Împuternicirea femeilor şi dezvoltarea durabilă.

ioana pop cazacu, andreea marin

„Zeii sunt acolo unde femeile sunt respectate”. Cu acest gând am plecat spre sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) din New York. Este pentru a treia oară când sunt aici pentru a vorbi despre ţara mea ca Ambasador al Bunăvoinţei pentru UNICEF România, dar de data aceasta nu a fost vorba doar despre copii şi drepturile lor. Ci mai cu seamă despre vocea femeilor, a mamelor care trebuie să se facă mult mai mult auzită pentru o reală schimbare în bine. (…) Mă bucur că a fost receptată şi îmbrăţişată de către cei ce m-au ascultat şi apoi au intrat într-un dialog efervescent cu noi, cu delegaţia României condusă de Ioana Cazacu, ministru secretar de stat determinat să construiască pe acest tarâm, şef al Agenţiei Naţionale de Egalitate de Şanse. România e pe punctul de a face un pas important înainte în privinţa drepturilor femeilor şi mă bucur că agenţia Naţiunilor Unite dedicată femeilor, UNWOMEN, ne-a auzit vocea. Iar cuvintele reprezentantului UNICEF în România, Sandie Blanchet, au adus lacrimi în ochii tuturor, spunând povestea unei fete din România anului 2016 care se încăpăţânează să meargă zilnic la şcoală fără a ti dacă va avea ce mânca la finalul fiecărei zile, dar ştiind că educaţia e singura sa şansă. Mulţumesc directorului executiv al UNWOMEN, Elisabeth Nyamayaro, o tânără şi remarcabilă femeie născută într-un sat sărac din Africa şi salvată, odinioară, prin şansa oferită la educaţie, de către UNICEF, astăzi cu puterea de a schimba lucrurile în bine la nivel înalt. Am fost pentru prima dată şi gazda unui eveniment la ONU New York, deşi sunt aici pentru a treia oară în calitate de invitat care susţine o cauză, făcând-o auzită. O astfel de zi în care m-am simţit mândră să sprijin România nu se uita uşor”, a scris Andreea Marin pe un site de socializare.

Lăsaţi un răspuns