Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Zetea despre Strategia de Dezvoltare a județului: Trebuie să fie un document viu

La sfârșitul săptămânii trecute, în Sala de consiliu a Palatului Administrativ din Baia Mare a avut loc întâlnirea de lucru pe tema Strategiei de Dezvoltare Durabilă a judeţului Maramureş, pentru perioada 2014-2020.

strategia MM1 (1)La discuții au participat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Zamfir Ciceu, vicepreşedinţii CJ, Emil Marinescu şi Gabriel Zetea, consilieri judeţeni, reprezentanţi ai aparatului propriu şi invitaţi, dar şi reprezentanţii firmei prestatoare. Întâlnirea face parte dintr-un şir de acţiuni necesare pentru realizarea, prezentarea, dezbaterea şi finalizarea strategiei, iar punctele aflate pe ordinea de zi au vizat necesitatea elaborării strategiei, prezentarea obiectivelor specifice ale acesteia, formarea unei viziuni de dezvoltare durabilă a judeţului Maramureş pentru perioada 2014-2020. De asemenea, a fost supus dezbaterii portofoliul de proiecte prioritare ale judeţului Maramureş, pentru perioada 2014-2020.

Vicepreședintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că Strategia de Dezvoltare Durabilă a județului, lansată în dezbatere publică de către Consiliul Județean, va reprezenta documentul principal al administrației publice maramureșene. ”Administrațiile anterioare ale județului s-au preocupat prea puțin la nivel strategic de dezvoltarea durabilă și integrată a județului, în raport cu programele de finanțare din fonduri europene. O strategie de dezvoltare care înglobează proiecte mari la nivel macro-județean, dar și proiectele prevăzute în strategiile UAT-urilor maramureșene printr-o analiză elaborată a punctelor slabe și a punctelor tari, a resurselor de finanțare, a duratei de implementare, precum și prioritizarea tuturor proiectelor era un lucru care lipsea. Am văzut în ultimii trei – patru ani, foarte multe autorități locale care și-au adoptat strategii de dezvoltare. Ulterior, respectând pas cu pas portofoliul de proiecte aprobate în urma dezbaterilor publice, au îmbunătățit considerabil activitatea administrativă. Am cerut ca, în săptămânile care urmează, strategia județului elaborată în urma a numeroase întâlniri de lucru între specialiști să fie completată cu puncte de vedere ale tuturor celor implicați în administrație, sau chiar simpli cetățeni. Strategia de dezvoltare a județului Maramureș trebuie să rămână un document viu, care poate fi îmbunătățit prin încorporarea unor idei noi, inovative”, a arătat vicepreședintele CJ.

Viitorii consilieri județeni vor avea misiunea de a implementa acest document strategic

Gabriel Zetea, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș a arătat că, indiferent că vorbim de infrastructură rutieră județeană, de valorificarea și promovarea patrimoniului cultural al județului, de creșterea potențialului turistic al Maramureșului, creșterea atractivității zonei pentru investitori, toate aceste proiecte pot fi îmbunătățite. ”Aceleași modificări în bine se pot aduce și la proiectele fiecărei unități administrativ-teritoriale, atât în domeniul infrastructurii sportive, cât și culturale sau sociale. Actualul Consiliu Județean, în finalul mandatului său, va fi cel care va adopta prin hotărâre de CJ această strategie, în timp ce misiunea viitorilor aleși județeni va fi de a implementa și respecta un document strategic județean, atât de important și necesar pentru Maramureș”, a declarat Gabriel Zetea.

Biroul de presă al PSD Maramureș

 

Lăsaţi un răspuns