Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Acordul de mediu – obstacol la realizarea podului peste Tisa

Sebastian Lupuţ, prefectul judeţului,  fost zilele trecute la Bucureşti unde a discutat despre proiectele judeţului. A fost discutată și problema podului cu patru benzi peste Tisa care ar urma să preia traficul greu şi să asigure legătura rutieră între Maramureş şi Ucraina.

pod-istoric-peste-tisa-Până la realizarea acestui obiectiv relaţia cu Ucraina pentru traficul greu este asigurat pe la puntele de trecere a frontierei din judeţul Satu Mare, iar pentru autoturisme peste podul istoric de la Sighet.

„Până la data de 16.04.2015 s-a reactualizat studiul de fezabilitate pentru realizarea podului peste râul Tisa pe patru benzi, iar la această dată este în procedură de obținere a autorizațiilor. Se întâmpină dificultăți în obținerea avizului de la „Apele” ucrainene, necesar pentru obținerea acordului de mediu. De asemenea, studiul a primit avizul în comisiile tehnice de la CNADR și Ministerul Transporturilor. Lucrarea va fi executată în totalitate de statul român, iar pentru asigurarea finanțării se intenționează accesarea fondurilor europene pe programul transfrontalier România – Ucraina, pentru a se degreva bugetul statului”, arată Instituţia Prefectului.

Reader Feedback

Un raspuns catre “Acordul de mediu – obstacol la realizarea podului peste Tisa”

  1. Gynna spune:

    E clara treaba: podul va fi facut in totalitate de statul roman scriind proiecte, punand co-finantare, raspunzand cu capul in fata auditorilor care iti taie din bani fara mila si problema sta la „Apele” ucrainene…ha ha tipic…statul corupt si mafiot si mai tare decat Romania…nu le dai la aia „traditia” nu iti dau nimic (aviz, etc.)…ah si sa zicem ca se face lucrarea si totul e gata apoi sa vezi ce de arme, droguri si tigari se vor ascunde in „traficul greu”.

Lăsaţi un răspuns