Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Discuţii la București despre drumurile din Maramureş

În zilele de 23 și 24 mai 2016, prefectul județului Maramureș, Sebastian Mihai Lupuț, s-a deplasat la București, unde a avut o serie de întâlniri cu reprezentanți ai autorităților publice centrale.

reabilitare drumPrefectul Sebastian Mihai Lupuț a avut discuții  cu Marcel Boloș, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, și Valentin Florin Trifan, director general adjunct CNADR privind realizarea lucrărilor pe DN 18 Baia Mare – Sighetu Marmației. Până la această dată, lucrările sunt executate în procent de 66%, forța de muncă și utilajele sunt asigurate în conformitate cu prevederile contractului de lucrări și bugetul alocat pentru anul 2016, de către SC Aktor.

Având în vedere că fondurile alocate pentru acest an au fost insuficiente, CNADR a solicitat suplimentarea bugetului pentru finalizarea lucrărilor la rectificarea ce va avea loc în luna iulie 2016. Conducerea companiei a promis că la această rectificare se va aloca suma necesară finalizării lucrărilor de reabilitare a DN18 până la sfârșitul anului.

În cadrul aceleiași întâlniri, prefectul de Maramureș a prezentat situația tensionată care se regăsește la nivelul comunității din satul Berbești, comuna Giulești, unde este prevăzută amenajarea unei parcări. Având în vedere că cetățenii care sunt afectați de expropriere au solicitat în repetate rânduri sprijinul Instituției Prefectului în rezolvarea acestei probleme, s-a cerut autorităților publice centrale găsirea unei rezolvări. Soluția dată de reprezentanții Ministerului Transporturilor a fost de a se găsi la nivelul Instituției Prefectului o altă locație pentru amenajarea parcării.

În ceea ce privește reabilitarea drumului național DN18 Moisei – Borșa – Iacobeni, contractul este în faza de proiectare, respectiv de aprobare a proiectului tehnic. După identificarea soluției tehnice de realizare a lucrărilor, urmează aprobarea în comisia tehnică a documentației, iar apoi se va emite ordinul de începere a lucrărilor. Reprezentanții autorităților publice centrale au promis finalizarea lucrărilor până la sfârșitul anului 2017, sau cel târziu începutul anului 2018.

Prefectul a pus în discuție problema lucrărilor pe DN18B Baia Mare – Târgu Lăpuș – limita cu județul Cluj, tronson pe care Direcția Regională de Drumuri Cluj a realizat lucrări de reparații de la  km 3,400 până la km 58, iar în anul 2017 se vor realiza lucrări de reabilitare a acestui drum.

 

Lăsaţi un răspuns