Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Slujba celei de a doua Învieri la Baia Mare

Azi, duminică, 1 mai, cu începere de la ora 12,00, Preasfinţitul Iustin Sigheteanul a oficiat slujba celei de a doua Învieri în Catedrala Episcopală din Baia Mare, în prezenţa unui număr mare de credincioşi .

slujbaSoborul a fost format din preoţii slujitori şi diaconii Catedralei.

Sfânta Evanghelie a celei de a doua slujbei celei de a doua Învieri a fost citită în mai multe limbi, iar P.S. Iustin Sigheteanul a explicat credincioşilor de ce se face acest lucru: pentru că apostolii au fost trimişi să răspândească Evanghelia lui Hristos la toate neamurile pământului. Se citeşte în 12 limbi, pentru că 12 au fost Sfinţii Apostoli, care au primit harul vorbirii în limbile tuturor neamurilor.

slujba inviereRăspunsurile au fost date de Corul „Doxologia” al sfântului locaş, dirijat de pr. dr. Petrică Aurelian Covaciu.

P.S. Iustin Sigheteanul a rostit un cuvânt de învăţătură despre ce s-a petrecut în prima zi după Înviere, despre misiunea apostolilor, a mironosiţelor femei, despre vizita pe care Mântuitorul o face Sfinţilor Apostoli, care erau ascunşi de frica evreilor, şi îi încredinţează că este El, Cel căruia i se văd urmele materiale (ale cuielor bătute în mâini şi picioare şi coasta străpunsă de suliţă) ca semn al identităţii până la sfârşitul veacurilor. Tot acum, în prima zi după Înviere, Sfinţii Apostoli primesc mandatul de propovăduire, iar prin suflarea Mântuitorului asupra lor primesc puterea de a-şi depăşi limitele naturii lor.

Andrei Fărcaş

Lăsaţi un răspuns