Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Negruţ: Împrumuturile făcute de România pentru plata pensiilor vor duce ţara în colaps

Deputatul ALDE Maramureş, Cornelia Negruţ, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la plata pensiilor românilor, într-o interpelare adresată ministrului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Dragoş Nicolae Pîslaru.

cornelia negrut„Împrumuturile pe care România a fost obligată să le facă pentru plata pensiilor, la dobânzile actuale, vor duce ţara în colaps în următorii câţiva ani, afirmă anumiţi specialişti în domeniu. La această oră, deficitul fondului de pensii, de peste 14 milioane de lei, este acoperit din împrumuturi care vor îndatora multe generaţii de acum încolo, fapt recunoscut şi de către reprezentanţii Executivului. După cum ştiţi, nu este o perioadă bună pentru ca România să se împrumute de pe diverse pieţe, din cauza gradului ridicat al dobânzilor”, a subliniat parlamentarul ALDE în documentul oficial trimis conducerii MMFPSPV.

În finalul interpelării, deputatul maramureşean l-a chestionat pe ministrul Muncii cu privire la următoarele aspecte:

„1. Credeţi că România are credibilitate pe pieţele financiare, în aşa fel încât să mai sperăm la alte împrumuturi?;

2. Va avea România nevoie anul viitor de bani din exterior pentru plata pensiilor?;

3. Ce întreprinde ministerul pe care îl conduceţi pentru a gestiona corect plata pensiilor în perioada următoare?”.

„Sustenabilitatea bugetului de stat în a susţine plata pensiilor este o problemă importantă pentru ţara noastră, şi necesită măsuri urgente, mai ales pe termen mediu, având în vedere scăderea natalităţii, precum şi procesul accentuat de îmbătrânire al populaţiei. Guvernul este dator să găsească resurse şi soluţii din timp, în aşa fel încât să nu avem surprize legate de asigurarea plăţii pensiilor”, a concluzionat deputatul Cornelia Negruţ.

Biroul de Presă al deputatului ALDE Maramureş

Lăsaţi un răspuns