Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Gabriel Zetea: Maramureșul are nevoie de sănătate și educație

Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș și vicepreședinte al Consiliului Județean, a declarat că orice administrație preocupată cu adevărat de cetățeni are ca priorități sănătatea populației și educația generațiilor viitoare. Consiliul Județean Maramureș are în subordine două unități spitalicești de elită, Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare și Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare.

Print1”În ultimii ani, aici am derulat fie prin fonduri europene, fie prin finanțări din fonduri proprii, lucrări de modernizare, reabilitare și dotare pentru creșterea gradului de satisfacție al pacienților și a indicilor de performanță. Am sprijinit în ultimii ani, de asemenea, construcția sau reabilitarea de grădinițe, școli sau licee în foarte multe dintre localitățile județului, finanțate prin diverse programe naționale sau europene. Alocarea a peste 100 de microbuze școlare în anul 2014 în județul Maramureș a fost, de asemenea, o importantă realizare a autorităților locale, o măsură venită la timp ca alternativă la programul de comasare al școlilor, gestionat de către Ministerul Educației. Dacă la nivel național, de multe ori guvernele folosesc vorbe multe dar bani puțini pentru prioritățile naționale ca educația și sănătatea, sper ca, în Maramureș, autoritățile locale să continue cu același aplomb investițiile începute în acest an în beneficiul nostru și al copiilor noștri”, a declarat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Sănătatea și educația reprezintă priorități pentru PSD Maramureș. În acest sens sunt imperios necesare următoarele acțiuni:

  • Reconversia funcțională și dotarea spațiilor interioare ale Spitalului Județean de Urgență “Dr. C-tin Opriș “ Baia Mare, inclusiv Blocul Operator și Secția ATI;

  • Dezvoltarea învățământului profesional și tehnic pentru a contracara deficitul de forță de muncă tânără calificată;

  • Dezvoltarea campusului universitar Baia Mare, axat pe noi tehnologii și inginerie”, a declarat Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș.

Lăsaţi un răspuns