Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Viceprimari UDMR în municipii, prin protocol şi susţinerea PSD

Miercuri, 15 iunie, la sediul Partidului Social Democrat Maramureș a fost semnat protocolul de colaborare politico-administrativ între filialele județene ale PSD și UDMR. Alături de președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea s-au aflat consilierii județeni Emil Marinescu, Emil Muntean și Cosmin Butuza, în timp ce UDMR a fost reprezentată de președintele Organizației Teritoriale Baia Mare, Noemi Vida, Istvan Beres, președintele Organizației Teritoriale Maramureșul istoric, precum și cei doi consilieri județeni aleși pe lista UDMR pentru mandatul 2016-2020, Gyongyike Bondi și Ștefan Kokenyesdi.

protocol udmr-psdÎn cadrul conferinței comune a celor două partide reprezentate de liderii filialelor județene, președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea a subliniat faptul că, odată confirmate rezultatele finale ale alegerilor locale din 5 iunie 2016, la nivelul județului, social-democrații au început consultări cu toate forțele politice care au trecut pragul de 5%.

”Zilele trecute am încheiat protocolul cu reprezentanții Partidului Mișcarea Populară, iar acum semnăm protocolul de colaborare administrativă și politică cu UDMR. Semnăm pentru colaborare și susținere reciprocă în cadrul Consiliului Județean Maramureș, dar și la nivelul consiilor locale, pentru următorii patru ani. Cu UDMR am avut mereu o colaborare corectă și principială în Maramureș. Așa se întâmplă când oameni de onoare stau de vorbă și rezolvă problemele comunității, iar acest protocol vine ca un lucru firesc.

Am purtat discuții și negocieri pentru a genera majoritate în Consiliul Județean și în cadrul consiliilor locale, pentru a susține programele de guvernare pe care le-am propus, cu toții, în campania electorală. Îmi doresc ca, în perioada următoare, să mai semnăm contracte cu alte formațiuni, pentru a avea o majoritate cât mai largă, majoritate care să ne permită să promovăm proiectele vitale pentru județ, care au fost deja demarate, însă și pentru a iniția proiecte noi. Totodată, ne vom acorda susținere pentru ca proiectele noastre să se bucure atât de susținere județeană, cât și națională. Vom susține în continuare, alături de UDMR, proiectul drumului expres Baia Mare – Vaja. Protocolul prevede câteva puncte logice, corecte, de a acționa împreună în interesul Maramureșului. UDMR va susține propunerile PSD pentru executivul Consiliului Județean, iar PSD susține UDMR pentru poziția de viceprimari în cele două municipii, Baia Mare și Sighetu Marmației”, a declarat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Noemi Vida: In PSD am întâlnit oameni care vor să facă ceva pentru comunitate

Formațiunea UDMR este constituită din două organizații, Baia Mare și Maramureșul istoric, cu doi copreședinți, Noemi Vida și Istvan Bereș. UDMR are și o conducere județeană care este preluată, câte un an, de unul din cei doi copreședinți, iar anul acesta președintele filialei județene este Noemi Vida. ”Am stat la discuții cu PSD și am întâlnit oameni care vor să facă ceva pentru comunitate, să schimbe ce nu este bine. Sloganul nostru în campania electorală a fost ”Respect pentru comunitate” și asta dorim să arătăm și în continuare. Am decis să semnăm alături de PSD protocolul la nivelul Consiliului Județean și al consiliilor locale, deoarece am lucrat foarte bine cu social-democrații în toți acești ani. Am spus că UDMR este, a fost și va fi un partener loial și asta așteptăm și de la colegii noștri. O mână întinsă ne obligă să fim corecți și să realizăm o administrație performantă”, a declarat Noemi Vida, președintele organizației UDMR Baia Mare.

Istvan Bereș: Văd o colaborare foarte bună pentru următorii patru ani

Președintele Organizației UDMR Maramureșul istoric, Istvan Bereș a declarat că semnarea acestui protocol reprezintă un moment foarte important pentru UDMR, care are o tradiție în colaborarea cu PSD. ”Comunitatea maghiară este un pic mai de dreapta, însă nu contează doctrinele, ci oamenii. Văd o colaborare foarte bună pentru următorii patru ani, iar din toamnă sperăm să ne regăsim la guvernare împreună. Ca să fi aproape de comunitate trebuie să fie aproape de locul unde se iau deciziile. Apreciem faptul că reprezentanții maghiarilor din România au fost integrați, iar cultura, tradiția și limba noastră este respectată. Cu toții, împreună, trebuie să muncim la aceleași proiecte pentru a atrage subvenții europene și pentru a ne bucura de egalitate în drepturi cu toți cetățenii UE”, a precizat Istvan Bereș.

Biroul de presă al PSD Maramureș

Lăsaţi un răspuns