Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Senatorul Bota: Guvernul îi ia pe români de proşti

„În lipsa realizărilor, flutură pe piaţă viitoare proiecte care se vor face de către alţii”, spune Sorin Bota, senator PSD de Maramureş, despre cei care se află la guvernare.

Sorin-Bota-senator-PSD„Ministerul Sănătăţii anunţă realizarea, în parteneriat public-privat, a două spitale în Capitală. Tehnocratul de la Sănătate, nici măcar nu cunoaşte legea şi încă nu a învăţat cum funcţionează derularea unei investiţii. Chiar dacă este în parteneriat public-privat trebuie să aibă un cost de referinţă de care să ţină cont pe întreaga durată a negocierilor. Ieri, acesta a declarat că nu au un cost estimativ, doar că se gândesc să nu depăşească 100 de milioane de euro un spital. Oare din „burta pacienţilor” a scos ministrul aceste cifre?”, a punctat Bota.

Senatorul arată că „pentru a realiza un parteneriat de proiect public-privat, stimate domnule tehnocrat de la sănătate, trebuie să aveţi în primul rând o analiză de cost, o matrice a riscurilor şi bineînţeles un studiu  de fezabilitate care să fie şi aprobat. In rest, vă doresc mult succes, că mai aveţi încă o nerealizare, dar nu ne credeţi pe toţi tâmpiţi, chiar dacă vă credeţi deştepţii neamului! Acea investiţie privată va fi decontată în viitor de CNAS în baza contractelor pe care acele spitale le va avea”.

Lăsaţi un răspuns