Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Grevă în spitale. Lider Sanitas: Înainte de toate suntem oameni

Sindicaliştii din Sănătate continuă acţiunile de protest. Conflictul de muncă din Sănătate a apărut după ce unele  categorii au fost exceptate de la ordonanţa privind salariile bugetarilor, fiind vorba despre personalul tehnic-administrativ (TESA) din spitale, funcţionarii din direcţiile de sănătate publică (DSP), angajaţii din medicina şcolară şi din creşe.

sanitas-grevaRevendicările sindicatelor din Sănătate au fost dezbătute în şedinţe cu ministrul Muncii, al Sănătăţii,  dar nu au fost soluţionate. Astfel, în luna septembrie, sindicaliştii au hotărât să declanşeze un conflict de muncă, pentru ca vocea lor să fie auzită.

Miercuri, 19 octombrie, spitalele intră în grevă de avertisment cu întreruperea activităţii. Protestul va fi organizat între orele 8.00 şi 10.00 şi va avea loc în toate unităţile sanitare din ţară.

„Vom demonstra încă o dată că putem să facem lucrurile bine şi cu multă responsabilitate, iar pacienţii noştri să fie siguri că nu vor avea de suferit pe tot parcursul grevei. Noi nu uităm că înainte de toate suntem OAMENI!”, a scris Cristina Turda, preşedinte Sanitas Baia Mare, pe o reţea de socializare.

Dacă protestul din 19 octombrie nu duce la soluţionarea revendicărilor, din 31 octombrie, în spitale, se va declanşa  greva generală.

Lăsaţi un răspuns