Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Branduri create în Maramureş – strânse în catalog

Asociația Pro Maramureș realizează primul catalog cu branduri create în Maramureș.

sigla-ministerul-culturiiPoveștile creatorilor și proprietarilor unor cunoscute branduri din Maramureș vor fi mediatizate gratuit la nivel local și național de Asociația Pro Maramureș, printr-un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii (80%) și din surse atrase prin sponsorizare (20%). Proiectul se derulează între 3 octombrie și 15 noiembrie 2016 cu scopul de a contribui la dezvoltarea industriilor creative.

Poate fi un motiv de mândrie pentru oamenii locului faptul că proiectul cu titlul ”Făcut în Maramureș”, inițiativă civică înscrisă de membrii Asociației Pro Maramureș în competiția națională CultIN 2016, a câștigat o finanțare pentru care s-au bătut multe alte ong-uri și firme din țară. Astfel, se va realiza primul catalog online și tipărit dedicat creatorilor locali de branduri.

Versiunea tipărită a catalogului va fi difuzată gratuit în zone comerciale cu trafic mare, va ajunge pe birourile autorităților locale și centrale, ale unor consulate și ambasade. Î

Lumea va putea afla în acest mod că Maramureșul merită să fie apreciat în lume nu doar prin cultura rurală unică, ci și prin mărci de renume ale unor produse și servicii gândite sau dezvoltate aici, prin contribuția unor  oameni ai locului.

De asemenea, în cadrul proiectului „Făcut în Maramureș”, se vor pune bazele primului hub creativ local, la care vor fi invitați să adere oamenii din spatele brandurilor.

 

D.M.

 

Lăsaţi un răspuns