Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 28 mai 2024

”Seara de veghe- Ceaiul anti-violență” – vineri, în Baia Mare

Vineri, 25 noiembrie, începând cu ora 17.00, în Piața Millennium din Baia Mare va fi organizată o acțiune stradală comemorativă de sensibilizare a opiniei publice și activism împotriva violenței, desfășurată sub genericul ”Seara de veghe- Ceaiul anti-violență”. Seara de veghe este organizată în cadrul Campaniei Celor 16 zile de Activism Împotriva Violenţei Asupra Femeii.

campanie-antiviolentaOrganizatorii au lansat invitaţii către reprezentanții instituțiilor administrative locale și județene, instituțiile educaționale, respectiv instituțiile de cultură din Municipiul Baia Mare, dar şi pe candidaţii pentru alegerile parlamentare.

Acțiunea are ca scop informarea, sensibilizarea și creșterea conștientizării opiniei publice cu privire la gravitatea consecințelor violenței asupra femeilor, dar și la importanța prevenirii acestui fenomen, a luării de atitudine, a unei intervenții integrate și eficiente în cazurile de violență.

       În cadrul acțiunii vor fi expuse „Martorele tăcute”- siluete umane care ”spun povestea” femeilor care au murit în urma violenţei în Maramureș în ultimii ani, cu prezentarea de date statistice la nivel de județ. Se vor aprinde candele și se vor lansa lampioane în memoria acestor femei. Vor fi realizate proiecții de clipuri video anti-violență, iar participanților la acțiune li se va oferi ceai cald, dar și materiale informative (fly-ere cu date de contact ale instituțiilor cu rol de prevenire și intervenție, dar și pliante despre ordinul de protecție).

 

Evenimentul este organizat, în parteneriat, de Serviciul Public Asistență Socială Baia Mare, AFIV Artemis Baia Mare, Asociaţia YMCA Baia Mare, Federația YMCA România, Asociația Femina XXI în colaborare cu Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș și Graiul Maramureșului, cu sprijinul Restaurantului Millennium Baia Mare.

Campania Celor 16 zile de Activism Împotriva Violenţei Asupra Femeii începe în 25 noiembrie- Ziua Internaţională împotriva Violenţei asupra Femeii și se încheie în 10 decembrie – Ziua Drepturilor Omului. Anul acesta la nivel mondial campania se desfășoară sub genericul ”De la pacea de acasă la pacea în lume: educație în siguranță pentru toți”, arată Bogdan Gavra director general SPAS Baia Mare.

Reader Feedback

Un raspuns catre “”Seara de veghe- Ceaiul anti-violență” – vineri, în Baia Mare”

  1. Emilia spune:

    La Farcasa sunt copii si femei care se simt asemenea unor femei batjocorite, violate cand vad distrugerea zonei lor E vorba de o intreaga comunitate si de distrugerea celei mai bune zone agricole a judetului ce va atrage saracie si violenta mai mare in familiile sarace. Baimarenilor li se arata raul mic sa nu l vada pe cel mai mare rau si violenta alesilor asupra alegatorilor.

Lăsaţi un răspuns