Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Magazinele Profi – preluate de MEP Retail Investments SRL

Tranzacția prin care MEP Retail Investments SRL preia Profi Rom Food SRL a primit deja aprobarea Consiliului Concurenței, potrivit unui comunicat al instituțiee.

profi„Autoritatea de concurență a evaluat tranzacția din punct de vedere al compatibilității acesteia cu un mediu concurențial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurențiale, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice. Analiza Consiliului Concurenței a condus la concluzia că operațiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața națională sau pe o parte a acesteia”, se precizează în cominicat.

Tranzacția a fost anunțată încă din luna noiembrie 2016, iar la acel moment Profi deținea 479 de magazine. Retailerul a încheiat anul 2016 cu un total de 501 de magazine, sub trei formate – Standard, City si Loco, în 257 de localități.

MEP Retail Investments SRL este o companie infiintata in luna noiembrie 2016, avand ca obiect principal de activitate consultanta in management și afaceri. MEP Retail Investments este parte a grupului de investitii de capital privat Mid Europa Partners, ce detine controleaza afaceri importante din regiune, din domeniile pharma si sanatate (Alpha Medical – Cehia si Slovacia, Kent Hospital Group – Turcia, Walmark etc.), telecomunicatii (Invitel – Ungaria), turism (Polskie Koleje Linowe – Polonia), transporturi (Waberer’s – Ungaria), bunuri de larg consum – (Moji Brendovi Group – Serbia) etc.
Pe langa toate acestea, Mid Europa este prezent si in segmentul de retail, dupa ce a achizitionat, in 2011, Żabka cea mai mare retea de magazine convenience din Polonia. Pana in acest moment, Mid Europa era prezent in Romania in segmentul pharma, prin intermediul retelei de clinici private Regina Maria.

Lăsaţi un răspuns