Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

31 de mii de lei alocați de CJ pentru olimpiadele școlare

Consiliul Județean (CJ) Maramureș sprijină performanța educațională, fapt dovedit prin acțiunile devenite deja tradiție, respectiv premierea olimpicilor la diferite discipline și recompensarea financiară a elevilor care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la examenul de Bacalaureat. De-a lungul timpului, între Consiliul Județean Maramureș și Inspectoratul Școlar Județean a existat mereu o bună colaborare, CJ fiind un partener corect în toate proiectele educaționale comune în care a fost implicat.

sedinta1Potrivit președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, instituția pe care o conduce susține atât învățământul de masă, cât și învățământul de performanță. Astfel, pentru buna desfășurare a Olimpiadei Naționale de Biologie, Consiliul Județean Maramureș a alocat, din rezerva bugetară a județului, suma de 15 mii de lei, iar pentru organizarea olimpiadelor de Limba și Literatura Romani și cea de Protecție a Mediului, câte 8 mii de lei pentru fiecare, suma totală fiind de 31 de mii de lei.

”Educația este prioritară pentru administrația locală și, investind în educație, investim în viitorul copiilor noștri. Ei sunt cei care ne vor urma și cei în care ne punem speranța că vor continua proiectele începute. Am susținut mereu orice formă de educație, așa cum susținem și performanța. Faptul că municipiul Baia Mare a găzduit trei olimpiade naționale în luna aprilie a fost o mândrie și pentru Consiliul Județean Maramureș. Elevii performanți la disciplinele biologie, limba rromani și protecția mediului din întreaga țară și-au dat întâlnire în Baia Mare, în ultima săptămână, iar rezultatele obținute în urma concursurilor reprezintă o piatră din temelia viitorului pe care și-l clădesc. Doresc să îi felicit, încă o dată, atât pe participanți, cât și pe profesorii care i-au pregătit și să le urez mult succes în competițiile viitoare. M-am bucurat că, la solicitarea ISJ Maramureș, plenul Consiliului Județean a aprobat acordarea unui sprijin financiar din rezerva bugetară, pentru buna desfășurare a celor trei olimpiade naționale pe care le-am găzduit”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Și reprezentanții ISJ Maramureș au subliniat faptul că, executivul Consiliului Județean a răspuns pozitiv la fiecare solicitare de parteneriat și a ajutat, cu diferite sume, acțiunile inițiate de Inspectoratul Școlar.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Lăsaţi un răspuns