Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Aeroportul și-a schimbat denumirea

21 de proiecte pe ordinea de zi, plus 9 proiecte suplimentare au votat aleșii județeni în ședința ordinară de joi, 27 aprilie. Primul punct pe ordinea de zi a fost aprobarea modificărilor în comisiile de specialitate pe domenii de activitate. La Comisia pentru Buget-Finanțe, în locul consilierului Pop Călin a fost numit Radu Coman, care a trecut de la Comisia pentru economie, agricultură și dezvoltare rurală, lăsându-i calitatea de membru al acestei comisii lui Călin Pop. Sorin Șunea a trecut de la Comisia pentru activități de turism, tineret și sport și a intrat în Comisia pentru sănătate, muncă și solidaritate socială, familie și asistență socială, făcând rocada cu alesul județean Emil Ambruș.

dorin buda, florica romanLa punctul doi pe ordinea de zi, plenul Consiliului Județean a aprobat repartizarea sumelor din cota de 20% calculată din cotele și sumele defalcate din unele venituri ale statului pentru achitarea arieratelor în ordinea cronologică a vechimii acestora, pentru achitarea ratelor la împrumuturile contractate pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală pe anul 2017. Totodată, s-a votat contribuția Consiliului județean la diferite acțiuni din rezerva bugetară, dar și repartizarea pe destinații a sumei de 2.000 mii lei, pentru activitatea ”Servicii recreative și sportive”.

În cadrul ședinței de joi au fost aprobate și cele trei Ghiduri ale solicitantului pe domeniile cultură, sport și tineret. Totodată, în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” a fost desemnat Emil Ambruș din partea Consiliului Județean, iar în CA al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Maramureș a fost validat consilierul județean Emil Muntean.

Un proiect care a iscat opinii diverse a fost cel de schimbare a denumirii R.A. ”Aeroportul Internațional” Baia Mare, în R.A. ”Aeroportul Internațional Maramureș”. Directorul Aeroportului Internațional, Dorin Buda, a explicat faptul că este necesară această modificare a denumirii, pentru că Maramureșul reprezintă un brand la nivel internațional, propunere adoptată după dezbateri cu 20 de voturi.

Aleșii județeni au votat pentru încheierea Acordului de cooperare pentru proiectul ”InvestNV – Oportunități europene Regiunea de Nord-Vest”, precum și pentru participarea județului Maramureș la acțiuni și evenimente din domeniul relațiilor internaționale în anul 2017.

Dintre punctele suplimentare votate de plenul CJ Maramureș, amintim stabilirea structurilor sportive de performanță de prim eșalon care vor beneficia de finanțarea programelor sportive în anul 2017, precum și alocarea unor sume de bani pentru C.S.M. ”Știința Baia Mare” – echipa de rugby, C.S. ”Știința Baia Mare” – echipa de volei masculin, precum și C.S. ”A.S. Independența” Baia Mare – echipa de fotbal feminin. Aleșii județeni au stabilit și instituirea unui sistem de premiere a rezultatelor sportive deosebite obținute de sportivii legitimați la cluburile sportive din Maramureș, la Competițiile naționale, europene, mondiale și olimpice.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

 

Lăsaţi un răspuns