Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 23 iunie 2024

Colaborare între CJ și Institutul Cultural Român pentru Centenarul Marii Uniri

Institutul Cultural Român (ICR) a inițiat și a depus, la sediul Consiliului Județean Maramureș, în data de 27 februarie 2017, un Acord de colaborare cu instituția județeană. Acordul, aprobat prin hotărâre extraordinară de Consiliu Județean, urmează să fie semnat de președintele Radu Boroianu și directorul general al Direcției Generale Economice, Cristian Vlădoiu, din partea ICR, și de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, alături de directorul executiv al Direcției Economice și Patrimoniu, Adriana Petruț. Acesta va avea valabilitate până la data de 31 decembrie 2018, pe perioada Centenarului Marii Uniri.

ziua-nationala-500x433Institutul Cultural Român urmărește stimularea și promovarea valorilor naționale ale culturii, artei și științei și are drept scop reprezentarea, promovarea și protejarea culturii și civilizației naționale în țară și în străinătate. Consiliul Județean Maramureș are ca scop asigurarea, potrivit competențelor sale și în condițiile legii, a cadrului necesar promovării culturii românești prin organizarea de evenimente culturale și implementarea de proiecte de interes social, educațional și cultural.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că, obiectul acordului îl reprezintă colaborarea celor două părți în vederea realizării mai multor evenimente culturale și promovarea reciprocă a imaginii celor doi parteneri cu ocazia desfășurării respectivelor regulamente. ”Institutului Cultural Român îi revine sarcina să stabilească, de comun acord cu instituția Consiliului Județean Maramureș, locurile în care va avea loc fiecare eveniment cultural, să participe la organizarea organizarea și buna desfășuare a evenimentelor culturale comune și să promoveze, prin toate mijloacele disponibile, evenimentele care vor fi în colaborare. Consiliul Județean Maramureș va asigura, pe lângă cele trei aspecte prevăzute anterior, și menționarea ICR în toate materialele de promovare și în cadrul comunicărilor publice ale evenimentelor, precum și oferirea de informații necesare pentru realizarea obiectului acordului, care vor fi comunicate în scris ICR, cu 30 de zile înaintea desfășurării fiecărui eveniment cultural. Consider că un astfel de acord dă o notă distinctă evenimentelor pe care le vom organiza în colaborare cu Institutul Cultural Român, până la Centenarul Marii Uniri”, a precizat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

 

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

 

Lăsaţi un răspuns