Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 6 iunie 2023

Consolidare pe DN 1 C, la Mesteacăn. Prefectul face verificări

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, la sesizarea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a dispus prin ordinul Prefectului nr 153 din 20 aprilie 2017 constituirea la nivel judeţean a unei comisii mixte de verificare a situaţiei create la DN 1C Dej – Baia Mare, condusă de Prefectul Judeţului Maramureş, Sebastian Mihai Lupuţ. Prefectul s-a deplasat la faţa locului pentru a analiza în teren situaţia semnalată.

prefect la mesteacanS-a constatat că în urma lucrărilor de la km 111+216.50-111+255.80 (pe Mesteacăn) terasamentul a cedat, impunându-se lucrări de consolidare a acestuia. Pe porţiunea menţionată, carosabilul prezintă denivelări şi fisuri, punând în pericol traficul rutier într-o zonă intens circulată.

În 2015 a fost efectuată o expertiză tehnică la tronsonul afectat, iar concluziile şi recomandările din acel moment rămân valabile şi în prezent, pentru stabilizarea acestor alunecări de teren este imperios necesară ca lucrările de consolidare prevăzute în expertiza tehnică să fie realizate în cel mai scurt timp.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Lăsaţi un răspuns