Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 21 mai 2024

Hotărâre pentru alegeri locale parțiale în Baia Sprie și Ulmeni

Guvernul a stabilit în ședința din 20 aprilie data alegerilor locale parțiale în mai multe localități. Conform hotărârii, în data de 11 iunie 2017 se organizează scrutin local parțial pentru alegerea primarului în 49 de localități în care această funcție a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, situațiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului sau aplicării unei pedepse privative de libertate.

alegeri-stampila-1-400x240

Alegerile parțiale vor fi organizate în cinci municipii – Moinești, județul Bacău, Craiova, județul Dolj, Târgu Jiu, județul Gorj, Lupeni, județul Hunedoara, Roman, județul Neamț, nouă orașe – Râșnov, Lehliu Gară, Amara, Fierbinți-Târg, Țăndărei, Ulmeni, Baia Sprie, Bușteni, Băicoi și în 35 de comune.

Conform legii, în cazul unor alegeri locale parțiale, data desfășurării acestora se stabilește cu cel puțin 35 de zile înaintea votării, potrivit art. 10 alin. 2 din Legea nr. 115 din 2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale.

De asemenea, odată cu data alegerilor, Guvernul a stabilit, prin hotărâre, calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale, cheltuielile necesare pregătirii şi desfășurării în bune condiții a alegerilor locale şi măsurile tehnice necesare bunei organizări şi desfășurări a alegerilor locale (în conformitate cu art. 126 alin. 1 din Legea nr 115/2015).

 

***

 

În ceea ce privește posturile de primar din Maramureș pentru care se vor organiza alegeri locale parțiale, acestea au fost vacantate urmare a demisiilor primarilor aleși la scrutinul de anul trecut. Astfel, la Ulmeni, Lucian Morar a optat pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, deşi a fost ales şi primar al localităţii. De asemenea, în Baia Sprie, postul a rămas vacant după ce Dorin Paşca a decis să îşi dea demisia.

Lăsaţi un răspuns