Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Sorina Pintea, comandor al Ordinului Militar de România

Distincție pentru Sorina Pintea, managerul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. În 25 octombrie, de Ziua Armatei Române, Ordinul Militar de România i-a conferit Sorinei Pintea demnitatea de Membru de Onoare în Grad de Comandor.

Ceremonia a avut loc într-un cadru restrâns și a beneficiat de prezența mai multor personalități ale României, printre care și președintele Ordinului, Adrian Constantin.

pintea comandor

titlu sorina pintea

“Este onorant pentru mine să primesc gradul de comandor. În cadrul ceremoniei, am depus un jurământ de credință față de patrie și valorile sale spirituale. A fost emoționant pentru mine să fac legământul în fața celorlalți comandori prezenți”, a spus Sorina Pintea.

Ordinul Militar de România a fost înființat în 31 ianuarie 2008 și este membru al EUROMIL – Organizaţia Europeană a Asociaţiilor Militare – cu sediul în Bruxelles.

Ordinul Militar de România este structurat piramidal:

  • Comandor;
  • Ofiţer;
  • Cavaler.

Misiunea principală este legată de grija permanentă pentru valorile spirituale, morale, culturale și istorice ale poporului român. În cadrul Ordinului funcționează un Senat, care votează propunerile făcute pentru acordarea titlului de comandor. Printre membrii Senatului se numără: Irinel Popescu, Dinu C. Giurescu, Consantin Bălăceanu-Stolnici, Răzvan Theodorescu, Dan Berindei, Mugur Isărescu, Dinu Săraru, Dumitru Prunariu etc.

 

 

 

 

Lăsaţi un răspuns