Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 22 mai 2024

Sorina Pintea: Medici motivați la Spitalul Județean Baia Mare

Sorina Pintea, managerul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, a primit aprecieri de la nivel național, după ce a arătat că ceea ce în alte unități sanitare nu este posibil, la Spitalul Județean se poate.

sorina pinteaSorina Pintea face performanță la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, acolo unde este manager, scrie dcnews.ro.

Prezentă la Conferința Națională de Farmacoeconomie și Management Sanitar – Ediția a IV-a, Sorina Pintea a explicat că la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş”, unii medici ajung și la 20.000 lei salariu lunar. De ce? Pentru că sunt motivați, mai scrie dcnews.ro.

Astfel, 50% din veniturile suplimentare, strânse din servicii, analize cu plată, internări ale oamenilor fără asigurare etc, le revin medicilor care efectuează operațiunea.

Au crescut exponențial atât veniturile spitalului, cât și salariile. Unii dintre medici câștigă și 20.000 de lei pe lună. Din acest motiv, o parte din cei care lucrau în spitalele private s-au întors la stat. Sorina Pintea a spus că din banii strânși, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” a fost dotat cu aparatură de specialitate.

**

A patra ediție a CNFMS are loc în perioada 12-15 octombrie 2017 la Poiana Brașov. Evenimentul este organizat sub egida ISPOR România, Camera Deputaților-Comisia pentru Sănătate, Societatea Română de Farmacoeconomie, UMF Tîrgu-Mureș-Centrul de Cercetare pentru Politici de Sănătate și Management, Universitatea Sapientia.

 

Lăsaţi un răspuns