Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

PNL despre desființarea școlilor: Guvernarea nu dă doi bani pe educația copiilor

„Educația a ajuns bătaia de joc a guvernării PSD-ALDE”, este de părere Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș. Acesta consideră că pentru guvernarea PSD-ALDE, Educația nu a fost niciodată o prioritate, dovadă fiind modul în care actualii guvernanți se raportează la școală, la profesori și la infrastructura din învățământ.

ionel bogdan„Realitatea ne arată că profesorii sunt plătiți prost, mai puțin decât o femeie de serviciu dintr-o primărie, sunt plătiți cu întârziere, iar mulți dintre ei sunt obligați să predea în condiții improprii, în clase supraaglomerate sau lipsite de dotări și de condiții minime necesare procesului educațional.

Elevii nu sunt încurajați să vină la școală, nu există măsuri de susținere a copiilor  din mediile vulnerabile social, iar toate acestea duc la creșterea ratei abandanoului școlar și la creșterea ratei de analfabetism funcțional.

Din păcate, aceste probleme reale nu-i interesează pe guvernanți. Coaliția de guvernare este strict interesată de pesedizarea învățământului, de asigurarea unor directori de școală obedienți, dispuși să asculte comenzile de partid și să acționeze în consecință”, a subliniat Bogdan.

„Prin urmare, nu trebuie să mire pe nimeni faptul că actuala guvernare desființează școli și grădinițe, politizează școlile, subfinanțează educația și practic nu dă doi bani pe viitorul copiilor noștri.

Dintre cele 111 măsuri asumate de PSD și ALDE în domeniul Educației, au fost realizate doar 11, iar această cifră vorbește de la sine despre interesul acordat de guvernare educației din România.

În consecință, având în vedere aceste aspecte, PNL a depus astăzi o moțiune simplă pe Educație , intitulată sugestiv ,,Educați România, nu o pesedizați!,, în care solicităm demiterea ministrului Valentin Popa care, la fel ca și colegii săi de partid, tratează cu nepăsare și dezinteres problemele educației românești”, susține Bogdan.

 

Lăsaţi un răspuns