Ziar online de Maramures. Stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 21 noiembrie 2018

Campanie umanitară după inundații

O campanie umanitară a fost demarată în Maramureș pentru a veni în sprijinul familiilor afectate de inundații. Campania a fost prelungită până în 12 iulie.

alimente, umanitarAvând în vedere evoluția fenomenelor hidrometeorologice periculoase din ultima perioadă care au afectat mai multe județe, prefectul de Maramureș a luat decizia de a prelungi campania umanitară pentru persoanele afectate de inundații.
”Am decis să prelungim campania de solidaritate inițiată pentru a ajuta persoanele sinistrate și grav afectate de inundații. Pentru a oferi sprijinul necesar de care au nevoie, perioada de colectare a produselor alimentare de bază (apă minerală și apă plată, zahăr, făină, orez, paste făinoase, ulei și conserve) va continua până joi, 12 iulie a.c., ora 20.00. Campania este susținută de instituții publice și asociații neguvernamentale. Sunt convins că maramureșenii, atât persoane fizice, cât și juridice, vor arăta că le pasă de semenii aflați în suferință și le vor oferi ajutorul de care au nevoie”, a spus prefecul Vasile Moldovan.

Colectarea produselor alimentare de bază se realizează la Centrul de Agrement Stibina, situat în Baia Mare, str. Culturii nr. 7A (în spate la Colegiul Național „Mihai Eminescu” sediul fostelor Tabere Școlare), între orele 8.00-20.00. Personalul Direcției Județene pentru Tineret și Sport Maramureș, membrii și voluntarii Federației Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret Maramureș vor prelua și depozita ajutoarele umanitare destinate persoanele afectate de revărsarea apelor.

Lăsaţi un răspuns