Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 30 aprilie 2024

Gheorghe Buda la inaugurarea bazei sportive: M-am ținut de cuvânt

„O investiție realizată, o promisiune îndeplinită. În campania electorală pentru funcția de primar, finalizarea lucrărilor la baza sportivă din Șomcuta Mare a fost una dintre promisiuni. Am promis, m-am ținut de cuvânt și iată că avem, acum, la Șomcuta, cea mai modernă bază sportivă din județ. E singura bază sportivă cu nocturnă din Maramureș”, a spus Gheorghe Buda, primarul orașului Șomcuta Mare, la inaugurarea Bazei sportive „Progresul”.

baza sportiva somcuta 2Sâmbătă, 11 august, de la ora 20.00, la Șomcuta Mare, a fost organizată festivitatea de inaugurare a bazei sportive a orașului. Alături de aleșii locali, la eveniment au participat: Vasile Moldovan, prefectul județului, primari și viceprimari din comunele învecinate, reprezentanți ai organizațiilor politice locale, dar și sportivi și susținători ai echipei de fotbal „Progresul” Șomcuta Mare.

În deschiderea evenimentului, un sobor de preoți ai parohiilor ortodoxe din Chioar, în frunte cu preotul protopop Nicolae Petruș și preot Ciprian Coza (secretar al Protopopiatului Chioar), au săvârșit o slujbă religioasă.

De asemenea, a fost prezent și preotul Vasile Butean de la Parohia Greco-Catolică Șomcuta Mare.

baza sportiva somcuta 1Investiția a fost realizată din fonduri guvernamentale și fonduri de la bugetul local. Lucrările au început în anul 2009, însă au fost stopate câțiva ani. A fost amenajat un teren de fotbal cu nocturnă, o pistă de atletism și groapă de sărituri, vestiare, magazie, grupuri sanitare. Tribuna are 380 de locuri, însă poate fi extinsă.

„La baza sportivă s-a lucrat, cu două firme, în mandatele a trei primari, dar de astăzi (n. red. sâmbătă) echipa <<Progresul>> va juca acasă”, a subliniat primarul Buda. „Este un eveniment important pentru comunitate mai ales că a fost nevoie de eforturi și mult timp pentru realizarea acestei investiții. Să o folosiți cu drag și să obțineți rezultate în sport”, a spus prefectul Vasile Moldovan.

Felicitări și cuvinte de încurajare au fost adresate și de Pavel Octavian, primarul comunei Recea. Mai mult, primarul Pavel le-a recomandat părinților să-și trimită copiii pe terenul de sport pentru un trai sănătos, iar sportivilor le-a urat să obțină rezultate pe măsura investiției.

La final a fost organizat un meci amical de fotbal între echipele „Progresul” Șomcuta Mare și „ACS Fotbal Comuna Recea.

Lăsaţi un răspuns