Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

400 de piloți la Balloon Fiesta

În perioada 3 – 7 octombrie, Aerodromul Baia Mare al Aeroclubului României va găzdui cea de-a 5-a ediție a Maramureș Balloon Fiesta, un proiect ambițios, care pune România pe harta europeană a baloanelor cu aer cald. Intitulată „100 baloane pentru România”, ediția de anul acesta va fi dedicată Centenarului României. 100 de baloane cu aer cald din întreaga Europă, dar și din Japonia și Chile se vor reuni în Baia Mare pentru o întâlnire memorabilă, cu un onest și asumat mesaj despre pace și bucurie: „La mulți ani, România! Ne bucurăm că ești!”. La zborul liber de duminică dimineața, 7 octombrie, cei 400 de piloți și membri de echipe din 28 de țări europene, împreună cu participanții care vor fi prezenți pe aerodromul din Baia Mare, vor ține un moment de reculegere pentru comemorarea eroilor români.

balloon fiestaZiua de joi, 4 octombrie, este dedicată piloților și echipajelor pentru care organizatorii pregătesc o incursiune în zona rurală a Maramureșului, în Țara Lăpușului, care va începe cu zborul de dimineață la ora 8.00, momentul cel mai spectaculos al zilei din punctul de vedere al frumuseții peisajului ce va putea fi admirat.

Având în vedere faptul că Maramureșul și maramureșenii au fost, în urmă cu 100 de ani, în prima linie a celor care au crezut în ideea de unitate națională, piloții vor încerca, în cadrul zborurilor libere, să aterizeze în satele Șișești și Băsești, locurile de origine ale personalităților marcante Vasile Lucaciu și Gheoghe Pop de Băsești, doi dintre făuritorii României Mari.

 

Lăsaţi un răspuns