Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Șahiști maramureșeni în lotul României la olimpiada din Georgia

Pentru prima dată în istorie, trei șahiști băimăreni reprezintă România la olimpida pe echipe naționale. Competiția se desfășoară la Batumi (Georgia) și se află la a 43- a ediție.

Banzea-la-joc-300x300Este cea mai importantă competiție al șahului mondial, la care participă 185 de echipe masculine și 151 de echipe feminine. În componența lotului masculin al României se regăsesc și trei jucători de la Clubul de Șah al Municipiului  Baia Mare: Cristian Chirilă, Constantin Lupulescu și Levente Vajda alături de Bogdan Deac și Mircea Parligras. Căpitan este Alin Berescu.

Nu este nici o surpriză dacă ținem cont de faptul că maramureșenii sunt multipli câștigători a Cupei României, vicecampioni naționali, iar la întreceri individuale naționale și international au avut rezultate foarte bune, întorcându-se de multe ori cu marele trofeu. La olimpiadă oficiază din partea României, arbitrul internațional Cătălin Radu Chirilă, component și el la Clubul de Șah al Municipiului Baia Mare.

Această competiție se desfășoară pe parcursul a 11 runde până în data de 06 octombrie 2018. După cum a informat Daniel Ioan Pop, președintele Clubului de Șah al Municipiului Baia Mare, în prima rundă echipa României a câștigat cu scorul de 4:0 împotriva Nicaragua.

Vasile Gherman

Lăsaţi un răspuns