Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 2 mai 2024

Forțe în teren: Antrenament la Șomcuta Mare

În perioada 10 – 13 septembrie, în municipiul Baia Mare și orașul Șomcuta Mare se  desfăşoară exerciţiul combinat de antrenament cu forte în teren „MURUS 18”, la care  participă structuri componente ale Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională. Exercițiul are ca scop dezvoltarea capacităţii de interoperabilitate în sistem integrat, precum şi verificarea capacităţii de reacţie şi intervenţie a forţelor de ordine, în diferite situaţii.

 

Activităţile cuprinse în scenarii se desfăşoară în incinta Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Maramureș, dar și la sediul Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Maramureş din Șomcuta Mare, fără a afecta buna desfăşurare activităţilor instituţionale sau cetăţeneşti şi fără a impune restricţii de circulaţie.

 

antrenament jandarmiLa acest exerciţiu de antrenament, bazat pe scenarii adaptate după posibile situaţii reale, participă reprezentanţi din cadrul  Direcţiei Generale Management Operaţional a M.A.I., Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Direcţiei Medicale a Ministerului Afacerilor Interne,  Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Inspectoratului General pentru Imigrări.

 

„Prin intermediul acestui exerciţiu combinat de antrenament se doreşte evaluarea obiectivă a modului de organizare, desfăşurare a tuturor activităţilor cuprinse în scenarii,  a etapelor parcurse de la luarea deciziilor, elaborarea documentelor necesare, cooperarea între instituții şi coordonarea forţelor din teren, până la modul de acţiune efectiv al forţelor participante. În situaţia în care cetăţenii municipiului/ orașului se vor afla în apropierea zonei desfăşurării exerciţiilor, le adresăm respectuos rugămintea de a nu intra în panică, de a-şi păstra calmul şi de a respecta indicaţiile forţelor de ordine”, se arată într-o informare transmisă de IJJ Maramureș.

Lăsaţi un răspuns