Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 8 mai 2024

Bustul lui Iuliu Maniu – în Parcul Mara din Baia Mare

În această perioadă, Asociația Sălăjenilor din Maramureș „Porolissum”  perfectează ultimele detalii pentru evenimentele dedicate Centenarului Marii Uniri și personalității marelui om politic Iuliu Maniu. După cum a informat președintele Ioan Alin Stoica, sălăjenii din asociație au făcut demersuri și contribuit cu fonduri pentru a realiza monumentul comemorativ „Iuliu Maniu”.

iuliu maniuÎn data de 26 octombrie, cu începere de la ora 12.00, va avea loc dezvelirea bustului amplasat pe Bulevardul Unirii din Parcul Mara. Este o lucrare amplă de aproximativ 2,5 de metri înălţime care va amprenta sute de ani oraşul Baia Mare, în primul rând din punct de vedere estetic, simbolic și istoric.

Evenimentele vor continua în sala de conferințe a Hotelului Mara, unde la ora 13.00, se va desfășura simpozionul dedicate personalității lui Iuliu Maniu. La ora 19.00, în același local, va demara întâlnirea tradițională a sălăjenilor care trăiesc, locuiesc și muncesc în județul Maramureș. Acțiunea va fi marcată cu muzică de calitate, bucate alese și atmosferă de zile mari. Pentru mai multe relații cei interesați se pot adresa la numerele de telefon 0744652469 (Alin Stoica) sau 0745117259 (Vasile Pop). Asociația Sălăjenilor din Maramureș „Porolissum” a fost înființată în anul 2015, iar scopul principal e menținerea legăturilor între cei care odinioară au avut rădăcini în județul Sălaj, iar soarta i-a mânat către alte meleaguri.

Vasile Gherman

Lăsaţi un răspuns