Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

Cântece, dansuri și ,,Gânduri pentru mama”, la Șomcuta Mare

Ziua femeii a fost sărbătorită și în acest an cu fast la Șomcuta Mare, cu prilejul unui spectacol deosebit, inițiat în urmă cu trei ani de Organizația Femeilor Social-Democrate (OFSD) Șomcuta Mare. Devenit deja tradiție, spectacolul a fost găzduit, săptămâna trecută, de Casa de Cultură ,,Aurel Buteanu”. Este vorba de ediția a treia a spectacolului intitulat ,,Gânduri pentru mama”, dedicat din inimă celei mai gingaşe fiinţe dintre câte există, mama.

spectacol la somcuta 2spectacol la somcuta 1Organizatorii acestei manifestări au fost Liceul Teoretic ,,Ioan Buteanu” Șomcuta Mare și Primăria oraşului. Programul artistic a fost oferit cu multă dragoste de elevi, care s-au străduit să bucure sufletele tuturor celor prezenți în sală.

La manifestare a participat și prof. Natalia Fornvald, inspector pentru învățământ primar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, care a transmis calde urări șomcutenilor,  subliniind buna colaborare care există între Inspectoratul Școlar Maramueș, liceul din Șomcuta Mare și primăria locală, în scopul oferirii unui învățământ de bună calitate. Apoi, cei prezenți au primit cu bucurie mesajul directorului liceului, prof. Corina Sanda Muntean, care a împărtășit cele mai sincere urări sărbătoritelor. Prezente pe șcenă au fost și directoarele adjuncte ale unității școlare, prof. Alina Talpoș și prof. pentru înv. primar Ildiko Grama, care s-au ocupat în detaliu de organizarea întregului eveniment.

 

Spectacolul a debutat cu evoluția solistei Eliza Lazăr,  a membrilor Clubului de dans sportiv ,,Shall we dance”, pregătiţi de instructorii Dinu Lung și Noemi Popa, care au dansat cha cha, quick step, vals lent și jive, urmaţi de Eliza Magyari, cu un moment de recitare. Au mai recitat versuri în ton cu evenimentul, sensibilizând publicul, elevii Daiana Mureșan, Ana Maria Mureșan, Denisa Dragoș și Luca Butean. A încântat auditoriul Raysa Pop, interpretând melodia ,,Cânt de dragu inimii”. Un moment special a fost oferit mamelor de Ansamblul Fitness Șomcuta Mare, cu elemente de acrobație și gimnastică ritmică. Membrii grupului vocal al liceului, coordonat de prof. Ionatan Bîrle, au susținut un microrecital, iar solistele Antonia Criste, Carina Buda, Denisa Dragoș, Daiana Mureșan au avut intervenții reușite, sensibilizând auditoriul prin timbrul vocal deosebit și talentul artistic. Dansatorii minunaţi de la Ansamblul ,,Doina Chioarului” Șomcuta Mare, instruiți de prof. Ionel Coteț, au prezentat dansuri tradiționale de Chioar, demonstrând că tradițiilor și valorile locale sunt bine conservate în zonă.

 

Lăsaţi un răspuns