Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

Muzică corală și regal folcloric, azi, la Șomcuta Mare

Zilele culturale ale orașului Șomcuta Mare sunt în plină desfășurare. Manifestările vor continua și astăzi cu muzică corală și un program folcloric.

zile orasSâmbătă, 22 iunie, s-a dat startul Zilelor culturale ale orașului Șomcuta Mare, desfășurate sub lozinca: Cultură, tradiție și continuitate în Țara Chioarului. Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Șomcuta Mare, cu sprijinul Consiliului Județean (CJ) Maramureș.

Parada populară a deschis șirul activităților prinse în program.

La deschiderea oficială a sărbătorii șomcutenilor, alături de primarul Gheorghe-Ioan Buda, a fost prezent Cosmin Butuza, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, Alexandru Cosma, subprefectul județului, Ioan-Doru Dăncuș, vicepreședinte al CJ, Florica Roman, consilier județean, Fiorela-Crina Chilat, reprezentant al OFSD Maramureș, primari din administrațiile din Chioar, viceprimarul orașului, consilieri locali, reprezentanți ai partidelor politice etc. Aceștia au rostit cuvinte de apreciere la adresa administrației locale pentru organizarea evenimentului, pentru păstrarea tradițiilor și promovarea tinerilor interpreți.

În programul evenimentului a fost inclus și Festivalul național de folclor „Hori și joc în Maramureș”, după care soliștii Antonia Criste, Andrei Petruș, Mircea Patovan și „Trubadurii Band” au susținut concerte. Seara s-a încheiat cu un concert de excepție al trupei „Talisman”, care a ridicat sala în picioare.

La finalul concertului, Gheorghe-Ioan Buda, primarul orașului Șomcuta Mare, a invitat publicul să participe și la acțiunile organizate duminică în cadrul programului Zilelor culturale.

„Astăzi, de la ora 14.00, vor urca pe scena Casei de Cultură corurile din Șomcuta Mare, Vălenii Șomcutei, Ciolt, Buciumi și Finteușu Mare, precum și corul <Grănicerii Văii Bistrei> din Caraș Severin, dar și ansamblurile folclorice din Săcălășeni, Ciolt, și tinerii interpreți ai muzicii populare din Chioar: Maria Atyim, Florin Bot, Raysa Pop, Carina Buda, Raluca Chiș, Diana Mureșan, Eliza Lazăr. Va urma un concert susținut de un ansamblu din Ucraina și regalul folcloric al Ansamblului Național Transilvania”, a declarat primarul Buda.

Lăsaţi un răspuns