Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Tabăra de artă – brand pentru Vălenii Șomcutei. S-a dat startul ediției a XI-a

O nouă ediție a taberei de artă pentru copii se desfășoară, în această perioadă, la Vălenii Șomcutei. Deschiderea a avut loc azi, Gheorghe-Ioan Buda, primarul orașului Șomcuta Mare, fiind prezent la eveniment.

tabara de arta valenii somcuteiTabăra de artă pentru copii este organizată în perioada 1-14 iulie, la Vălenii Șomcutei, în baza unui parteneriat între Asociația Culturală „Vălenașii” și Fundația Culturală „Carpatica”, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Șomcuta Mare și al Consiliului Județean Maramureș.

„De 11 ani se organizează această tabără la Vălenii Șomcutei. S-a început de la ideea arhitectului Ionel Vitoc și, an de an s-au adus îmbunătățiri, astfel că, în scurt timp, tabăra de vară a devenit un brand pentru Vălenii Șomcutei. Din acest an, avem alături și Asociația Culturală <Vălenașii> care aduce un suflu nou lângă de experiența domnului Vitoc”,  a declarat Gheorghe Buda, primarul orașului Șomcuta Mare.

Tabăra este destinată copiilor cu vârsta între 9 și 14 ani. La ediția din acest an s-au înscris 28 de copii, care vor învăța despre arhitectură și mediu de la Ionel Vitoc, teatru și actorie – de la Florica Filip-Florian, actorie și dans: Adrian Strâmtu, arte plastice: Amalia Tentiș, Sorina Bumb. În această acțiune se vor alătura și câțiva voluntari care au participat la edițiile anterioare, dar și Răzvan Pașca, dirijorul corului din Vălenii Șomcutei.

„Satul românesc văzut prin artă – este tema ediției din acest an. Copiii vor participa la cursuri de desen, pictură, modelaj, muzică, fotografie, sport, jocuri, activități tradiționale etc. Frumusețile acestei localități vor fi surprinse în imagini, iar la final se va organiza o expoziție cu lucrările realizate”, a declarat preot Viorel-Marius Zoicaș, președintele Asociației culturale „Vălenașii”.

 

Lăsaţi un răspuns