Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 3 mai 2024

Vasile Bele – un nou volum de poezii scrise cu sufletul

În localitatea Chiuzbaia, Vasile Bele, staroste vestit și jandarm de frunte, a lansat, duminică, 28 iulie, volumul ,, Poezii din Fisculaş”, editura Contraste Culturale. Poeziile sunt scrise cu sufletul și încadrate foarte frumos în volum, sunt adevărate  bijuterii ale liricii populare românești  izvorâte din adâncul inimii și pun în evidență viața tradițională.

vasile bele, lansare de cartePrintre invitații de marcă sosiți în vatra satului Chiuzbaia a fost și preotul militar doctor Achim Daniel din cadrul Jandarmerie Maramureş. Cei peste 200 de participanți chiuzbăieni, și nu numai, poeți, prozatori, folcloriști sau  profesori ai școlii românești au avut parte de numeroase surprize. Susținătorii și admiratorii poetului jandarm, absolvent al Universității de Nord, Facultatea de Litere, din Baia Mare, specializarea romană-etnologie, au apreciat întreaga activitate desfășurată în tărâm cultural dar și activitatea acestuia în cadrul Jandarmeriei Maramureş, rostind  cuvinte de laudă și apreciere la adresa instituției unde este încadrat jandarmul Vasile Bele.

Încadrat din anul 1992, poetul-jandarm Vasile Bele,  a adus mereu o imagine  pozitivă acestei instituții, dovadă  este conferirea diplomei ,,Jandarmul anului” (2013), pentru promovarea   imaginii  pozitive a Jandarmeriei Maramureș,   distincție care stă la  loc de cinste  alături de  alte premii și diplome  primite în timp, datorită aprecierii întregii activități culturale.

R.V.N.

Lăsaţi un răspuns