Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 1 mai 2024

Medalii pentru înotătorii băimăreni la mondialele din Koreea

La Campionatele Mondiale de Înot Masters Gwangju –  Koreea 2019, sportivii băimăreni de la clubul „Gold Stars” au obținut nouă medalii.

Delia Ana Kovacs – 40-44 de ani – prima medalie la mondiale pentru România cucerită la 3 km, open water, locul 4, au urmat cursele în bazinul acoperit – locul 5 la 400 mixt, locul 7 la 50 m spate, locul 9 la 100 m spate, locul 9 la 200 m spate și locul 9 la 200 m mixt.

inotatori baia mareȘtefan Ioan Gherghel – 40-44 ani – își apără titlul de campion mondial  în proba de 100 m fluture. În ultima zi, devine vicecampion mondial în proba de 50 m spate, demonstrând că încă mai are de arătat multe în lumea înotului la cel mai înalt nivel posibil.

locul 2 – 50 m spate,

locul 3 – 50 m fluture,

locul 3 – 100 m spate,

locul 4 – 100 m liber,

Alexandru Coci – 30-34 de ani, după ce în prima zi de concurs s-a accidentat la mâna dreaptă, a luat decizia de a mai înota și în proba de 50 m fluture. Însă, din cauza durerilor, brațul a fost imobilizat, iar medicii au decis repaus total pentru minim 2 săptămâni. Din această cauză ștafeta de 4×50 m masculin mixt, cu șanse la podium, nu a mai avut loc pentru clubul băimărean.

locul 2 – 50 m fluture,

locul 2 – 100 m liber,

Sorin Octavian Stoica – 35-39 de ani – prima participare la un campionat mondial. Deși nu a fost înotaror de performanță reușește, prin muncă și seriozitate, s se clarifice în primii 20 de concurenți la nivel mondial.

locul 14 – 3 km open water (din peste 50 de concurenți la categoria 35-39 de ani), locul 13 – 200 m liber, locul 13 – 400 m liber

Hitter Istvan – prima participare la mondiale. Ambitios, serios și muncitor își propune să urce în clasamentele mondiale pe poziții cât mai bune.

Deplasarea s-a făcut cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș, Primăria Baia Mare, precum și cu susținerea sponsorilor.

„Concursul a fost extraordinar. Organizarea de excepție, iar sportivii au demonstrat încă o dată că sunt bine pregătiți și gata să facă față oricărei provocări. Clubul băimărean a cucerit cel mai mare număr de medalii; 9 dintre toate cluburile din România. Multumim tuturor celor care au fost, sunt și vor fi alături de noi. Tuturor celor care înțeleg că sportul este viața noastră, celor care au făcut, fac și vor face parte din Clubul Gold Stars Baia Mare”, a subliniat Delia Ana Kovacs, vicepreședinte club.

 

D.K

foto: facebook

 

Lăsaţi un răspuns