Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Olimpiu Făt, pe podium la Campionatul Mondial de Skandenberg

Sportivul Olimpiu Făt face cinste Maramureșului. Fostul campion național la culturism și Skandenberg a câștigat trei medalii la Campionatul Mondial de Skandenberg, desfășurat zilele trecute la Constanța.

olimpiu fat, pacoSupranumit „Paco”, Olimpiu Făt a participat la categoria Master – 100 kg, unde a câștigat medalia de argint la brațul stâng și medalia de bronz la brațul drept. Sportivul maramureșean a fost învins de cel mai titrat sportiv al acestei discipline, românul Ion Oncescu, supranumit Iron Man (de șapte ori campion mondial).

După finala la brațul stâng, Ion Oncescu a declarat că îl cunoaște pe Olimpiu Făt din 2001, când a avut ultimul meci cu sportivul maramureșean care a câștigat de mai multe ori Cupa României la mâna stângă (proba forte a maramureșeanului).

Olimpiu Făt are 44 de ani și este originar din Dănești, comuna Șișești. Parctică skandenberg din anul 2001 (unul dintre veteranii disciplinei). A fost campion european în anul 2006, campion național la ambele brațe și multiplu medaliat la concursuri naționale și internaționale.

La cea de-a 41 ediție a acestui eveniment sportiv organizat de World Armwrestling Federation (WAF) au participat aproximativ 1.500 de sportivi din peste 50 de țări (din Europa, Asia America și Africa) la toate categoriile de greutate și vârstă. Fiind un bun ambasador, în ceea ce înseamnă practicarea sportului la nivel internațional, campionul Olimpiu Făt face cinste județului, țării și pentru aceasta merită apreciat și respectat.

Vasile Gherman

 

Lăsaţi un răspuns