Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 3 decembrie 2021

Pacient cu afecțiuni grave salvat de cardiologii băimăreni

La Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, în cadrul Laboratorului de Angiografie, Cateterism Cardiac și Cardiologie Intervențională, o echipă medicală multidisciplinară de cardiologie, chirurgie vasculară și anestezie a efectuat cu succes, zilele trecute, o nouă și complexă intervenție medicală (procedură EVAR). Astfel, a fost salvat un pacient în vârstă de 70 de ani.

Înaintea intervenției, pacientul prezenta multiple afecțiuni asociate, atât cardio-vasculare, cât și renale, ceea ce a necesitat o pregătire minuțioasă a pacientului în vederea efectuării operației, dar și o atenție mărită în timpul intervenției.

interventie cardiologica, spital, pacientProcedura a fost extrem de dificilă, însă a decurs fără incidente.

Această a doua procedură a putut fi realizată datorită includerii Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare în Programul Național de Boli Cardiovasculare – subprogramul de proceduri prin tehnici hibride pentru tratamentul anevrismelor de aortă abdominală al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.
Echipa medicală a fost alcătuită din Proctor – Conf. Dr. Gianmarco de Donaro de la Spitalul Universitar Siena-Italia, Anestezie – Terapie Intensivă, Dr. Adriana Stoicovici – medic primar ATI, As. med. Dana Moldovan, Chirurgie Vasculară, Dr. Alin Hînsa – medic primar chirurgie cardio-vasculară, As. med. Bujor Sami, Cardiologie Intervențională, Dr. Dan Filip, medic primar cardiolog, doctor în medicină, Dr. Gabriela Kozma, medic primar cardiolog, medic șef al cadrul Laboratorului de Angiografie, Cateterism Cardiac și Cardiologie Intervențională, As. med. Viorel Pinte (as. coord.), As. med. Cristian Toma, As. med. But Ovidiu, As. med. Ioan Pintea, As. med. Sergiu Roman, Imagistică CT, Dr. Sabin – Dorel Nemeș – Bota – medic primar radiologie și imagistică medicală și Nefrologie – Dr. Daniela Pricop – medic primar nefrologie și doctor în medicină.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” felicită echipa medicală implicată în acest caz atât de complex pentru o nouă reușită chirurgicală înregistrată la unitatea medicală, astfel de intervenții putând fi făcute, până de curând, doar în marile centre sanitare din țară.

Lăsaţi un răspuns