Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Acţiuni de dezinfectare a zonelor publice, în Şomcuta Mare

Au început acţiunile de dezinfectare a zonelor publice în oraşul Şomcuta Mare. Această activitate vine ca o măsură de prevenire a îmbolnăvirilor cu COVID-19, virus ce face ravagii la nivel mondial.

S-a început cu activităţi de dezinfectare la blocurile din oraş, unde se acţionează în spaţiile comune (scări de bloc, balustrade, uşi), băncile de pe domeniul public, dar şi clădirea în care îşi desfăşoară activitatea administraţia publică locală.

dezinfectie somcuta11Gheorghe-Ioan Buda, primarul oraşului Şomcuta Mare, a subliniat că acest tip de acţiuni vor fi reluate şi vor continua atâta timp cât situaţia o va impune, astfel încât cetăţenii să fie protejaţi. Primarul a subliniat că, pe lângă măsurile luate de administraţia locală, se recomandă ca fiecare cetăţean în parte să respecte regulile cu privire la igiena personală, precum şi regulile şi măsurile impuse pentru a preveni îmbolnăvirea cu acest virus.

O altă măsură luată de administraţia publică locală este cea de identificare a persoanelor în vârstă, care se confruntă cu nevoi speciale. S-a întocmit o evidenţă a acestor persoane şi se acţionează pentru asigurarea cu alimentele necesare sau hrană caldă, acolo unde este nevoie, asigurarea cu medicamente, plata facturilor.

Lăsaţi un răspuns