Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Au lăsat gunoiul în poartă. Grevă la Drusal

Disfuncţionalităţile în serviciile prestate de Drusal. Nu mai ştie nimeni când se face colectarea deşeurilor din localităţile judeţului în care operează această societate. Fie că este vorba despre deşeuri menajere sau fracţie uscată, tomberoanele au rămas pline.

tomberon la poartaNu este pentru prima dată când Drusal lasă deşeurile neridicate. Săptămâna trecută, operatorul de salubrizare şi-a încetat activitatea, situaţia fiind pusă pe seama unei adrese transmisă de Agenţia de Protecţie a Mediului prin care se interzicea depozitarea deşeurilor pe rampa de lângă Baia Mare. A fost nevoie de întrunirea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş pentru ca Drusal să-şi poată relua activitatea. Însă doar pentru câteva zile, deoarece, în 12 august, angajaţii operatorului de salubrizare au intrat în grevă. Au cerut salarii mai mari, condiţii de muncă mai bune, revendicări care nu au fost soluţionate, astfel că, o parte din angajaţii Drusal au plecat acasă.

Serviciu înlocuit cu scuze

Printr-o adresă a Drusal administraţiile locale au fost informate că serviciile de salubrizare au fost sistate. „Vă înştiinţăm că la unul din punctele de lucru ale societăţii noastre a început un conflict de muncă spontan care ulterior a luat amploare, motiv pentru care nu s-au realizat programele de colectare a deşeurilor. Ne cerem scuze pentru inconvenientul creat şi vă asigurăm că vom lua de urgenţă toate măsurile necesare pentru remedierea situaţiei. Vom reveni în cel mai scurt timp posibil cu modul de recuperare şi programul”, se arată în adresa transmisă de Drusal.

 

Reader Feedback

Un raspuns catre “Au lăsat gunoiul în poartă. Grevă la Drusal”

  1. Daniel spune:

    Bine ca bani le trebuie la timp

Lăsaţi un răspuns