Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Protocol electoral: UDMR îl susține pe Zetea

Coaliția pentru Maramureș și UDMR (Organizația Baia Mare și Organizația Teritorială Maramureș) au semnat un protocol de susținere reciprocă pentru alegerile locale din 27 septembrie, iar bunele relații dintre comunităților române și maghiare arată că, indiferent de etnie, maramureșenii pun mai presus de interesele personale, binele și iubirea pentru Maramureș.

psd-udmr-protocolGabriel Zetea, copreședinte al Coaliției pentru Maramureș, a declarat că experiența ultimilor ani demonstrează buna colaborare interetnică și în administrația locală. La cârma municipiilor Baia Mare și Sighetu Marmației se află, alături de primarii în funcție, câte un viceprimar de la cele două structuri teritoriale ale UDMR. Atât Noemi Vida, cât și Ildiko Béres sunt adevărate doamne care, prin felul în care și-au îndeplinit atribuțiile au făcut cinste atât comunității maghiare, cât și Maramureșului.

”În Maramureș, pentru mine, ca și președinte al Consiliului Județean, comunitatea maghiară are o importanță aparte. Reprezentanți de frunte ai statului român au încercat, prin declarații tendențioase, să tulbure buna armonie dintre români și maghiari. Noi, maramureșenii, suntem oameni inteligenți, oameni ai dialogului și nu ne lăsăm antrenați în jocurile iresponsabile ale celor din București. Potrivit protocolului încheiat cu reprezentanții UDMR, cărora le mulțumesc, partenerii maghiari mă vor susține pentru un nou mandat la președinția Consiliului Județean Maramureș și vor susține și candidatura primarului Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Totodată, pentru Primăria Sighetu Marmației, UDMR îl va susține pe candidatul Coaliției pentru Maramureș, Vasile Moldovan. Personal, le asigur pe Noemi Vida și Ildiko Béres că, în calitate de copreședinte al Coaliției pentru Maramureș,  vor avea tot suportul meu pentru a ocupa, și în mandatul 2020 – 2024, funcțiile de viceprimar în municipiile Baia Mare și Sighetu Marmației. Acest protocol de colaborare se va aplica și în cazul candidaților susținuți de Coaliția pentru Maramureș la primăriile orașelor Baia Sprie, Borșa, Seini, Târgu Lăpuș și Tăuții Măgherăuș. În baza reciprocității, Coaliția pentru Maramureș va susține reprezentanții UDMR pentru funcțiile de viceprimari în cele două municipii din județ, dar și în alte orașe ale județului”, a declarat Zetea.

Noemi Vida și Ștefan Béres consideră că protocolul încheiat cu Coaliția pentru Maramureș este benefic pentru comunitatea maghiară

B.P.

 

Lăsaţi un răspuns